elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’equip de govern proposa al Ple l’adhesió al Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda per pagar sentències fermes

    Demà divendres 28 d’agost s’ha convocat un ple amb caràcter extraordinari i urgent per tal d’aprovar la sol·licitud d’adhesió de l’Ajuntament al Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda per al 2016, el termini de presentació de la qual finalitza el proper 31 d’agost. A aquest Fons poden concórrer les entitats locals que no es poden refinançar en prudència financera, així com els que tinguen pendent l'execució de sentències fermes, com és el cas de Carcaixent. L’objectiu de l’equip de govern, és fer possible el pagament de tres sentències fermes que té pendents l’Ajuntament referents a indemnitzacions per l’execució de tres Programes d’Actuació Integral (PAI) entre els anys 2003 i 2005, l’import de les quals supera els 1,2 milions d’euros.

    Vicent Lluís Roca, regidor d’Hisenda, ha manifestat que una de les prioritats de l’equip de govern es sanejar els comptes de l’Ajuntament de Carcaixent, que es troben en una situació delicada. “Està clar que tenim l’obligació de complir les sentències judicial pendents,- ha aclarit - però cal buscar quina alternativa és la menys dolent, tenint en compte que l’ajuntament ha de continuar prestant determinats serveis i pagant als seus proveïdors dins dels terminis legals”. Esta proposta, si s’aprova primer en el Ple i és acceptada després pel Ministeri d’Hisenda, permetria fer front al pagament de les sentències urbanístiques, a través d’un préstec a deu anys, que segons ha especificat el regidor d’hisenda, es tractaria de cancel·lar abans. A més, Vicent Lluís Roca ha volgut afegir que amb l’adhesió al fons “evitaríem aleshores haver de desemborsar de cop l’import adeudat, i especialment allunyar el perill d’una intervenció judicial”.

    També s’inclou en l’ordre del dia la proposta de modificació de l’Ordenança fiscal que regula les taxes per la prestació de serveis en les instal·lacions esportives municipals. L’objectiu és incloure, dins de les tarifes de les escoles esportives municipals, la modalitat de triatló en les escoles esportives municipals, per al proper curs 2015-2016.

    Subir