elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’alcalde de Carcaixent reivindica ampliar el nombre de serveis al Centre de Salut

L’alcalde de Carcaixent reivindica ampliar el nombre de serveis al Centre de Salut

  Ahir pel matí, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora de Benestar Social i Sanitat, Teresa Oliver, es van reunir amb el comissionat de Salut de la Ribera, Josep Sanfeliu, per valorar la situació actual de la prestació sanitària i la qualitat assistencial del Centre de Salut a Carcaixent. Sanfeliu, que va ser nomenat com a comissionat el passat 9 de novembre, és el representant de la Conselleria de Sanitat per a les poblacions del departament de Salut de la Ribera i la seua funció és valorar en quina situació es troba la prestació del servei sanitari a la comarca.

  Tant Paco Salom com Teresa Oliver van aprofitar la visita del comissionat per traslladar-li diverses reivindicacions històriques del Centre de Salut i de les veïnes i veïns de Carcaixent en matèria de sanitat. Fonamentalment, van posar sobre la taula la opció doble d’ampliar o rehabilitar les instal·lacions actuals per poder oferir un major nombre de serveis a Carcaixent i evitar que els pacients s’hagen de desplaçar a Alzira o a altres poblacions per a rebre prestacions bàsiques. En concret, van plantejar la possibilitat de que s’oferira la pestació de serveis com geriatria, ginecologia o neurologia, a més de traslladar el servei de rehabilitació a les mateixes instal·lacions on estiguen les consultes mèdiques. En paraules de Paco Salom, l’actual edifici ja es va construir infradimensionat i que, entre altres, per exemple, “no té cap sentit que els pacients que tinguen que fer tractament de rehabilitació s’hagen de desplaçar a quasi un quilòmetre de distància”.
  Conscients de que aquestes actuacions poden allargar-se en el temps, Paco Salom i Teresa Oliver li van translladar a Josep Sanfeliu una sèrie d’actuacions a realitzar de forma urgent en el Centre de Salut per millorar les instal·lacions i facilitar l’accessibilitat a les mateixes. En concret, van posar l’exemple de les portes del centre, les quals són massa pesades i dificulten l’accés al centre a les persones amb poca mobilitat,

  Per altra banda també se li van mostrar al comissionat algunes suggerències per millorar la prestació del servei en l’Hospital en la Ribera. Així, van transmetre la demanda presentada per molts usuaris de millorar les condicions d’accessibilitat a l’Hospital en general, ja que les persones amb mobilitat reduïda troben molts problemes per poder desplaçar-se pel centre. Una de les queixes més esteses és la d’augmentar els llocs d’aparcament ja que darrerament els llocs de pagament són insuficients i es produeixen moltes aglomeracions, especialment els dies de pluja. “Aquesta situació és complica per a les persones amb poca mobilitat, ja que no poden vindre soles a l’Hospital perquè necessiten ajuda per poder accedir a diversos serveis i zones de l’hospital, com és el cas del parquing de la planta superior on no hi ha ascensor. De vegades, fins i tot s’han de quedar soles mentre l’acompanyant busca aparcament”, va explicar Paco Salom.

  El comissionat es va mostrar receptiu a totes estes reivindicacions i es va comprometre a transmetre-ho als responsables, tant de l’hospital com de conselleria per poder donar una resposta el més prompte possible.

   

  Subir