elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Carcaixent demana a Educació que pague les beques

  • Denuncien que la Conselleria tampoc ha pagat els bono-llibres del 2011-2012

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent, en sessió celebrada el 25 de setembre, va aprovar, per unanimitat de tots els grups, la moció del Grup municipal Bloc-Compromís que reclama a la Conselleria d’Educació el pagament de les beques i ajudes a l’alumnat i centres educatius de la ciutat.

La moció de Compromís també exigeix a la Conselleria un calendari de pagaments detallat dels deutes, tant a les persones beneficiàries com als centres educatius, per tal de fer front a les despeses de funcionament i menjador.

Així mateix, en cas que la Conselleria d’Educació, no conteste, o comunique que els pagaments es retardaran fins al 2014, es demana la col·laboració de la Diputació de València per atendre, almenys, els casos més greus de necessitat, segons el criteri de les tècniques dels Serveis Socials de Base de l’Ajuntament.

Segons Desirée Palma, regidora del grup municipal: “sols als centres públics de Carcaixent el deute de la Conselleria és de més de 250.000 euros. Una família amb dos fills, per posar un exemple, tindrà una despesa de més de 400 euros sols en material escolar i llibres. Això, en un poble amb la taxa d’atur que té el nostre, és del tot inviable per a molts”.

La Conselleria d’Educació continua sense pagar els bono-llibres del 2011-2012 i les beques de llibres de primària del curs 2012-2013, les beques de menjador de tot l’any 2013 i les despeses de funcionament de l’any 2013 dels centres de secundària. Als llibreters, la Conselleria d’Educació els deu un total de 9,2 milions d’euros. Als més de 238.000 alumnes amb beca adjudicada per al curs 2012-2013 els deu un total de més de 26 milions d’euros.

Les xifres del retall brutal al que la Generalitat Valenciana ha sotmés a l’educació parlen per elles mateixes. Dels 42,4 milions d’euros en el curs 2011-2012, quan s’ajudava a tots els estudiants majors de cinc anys amb el bono-llibre, vam passar als 27 del curs passat. D’eixos 28,7 milions es va fer una reducció per a la previsió del curs actual del 50% que deixava la partida en 14 milions que, després de la modificació pressupostària de maig, deixava la partida de les ajudes que mai s’han convocat en poc més de 7 milions d’euros. Una reducció, en sols dos cursos, de 35 milions d’euros. Aquesta partida, encara que siguen convocades les beques per a llibres, és del tot insuficient per garantir l’educació de les xiquetes i els xiquets valencians.

Subir