elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Iberdrola inicia la instal·lació de la xarxa elèctrica intel·ligent a Carcaixent

Iberdrola inicia la instal·lació de la xarxa elèctrica intel·ligent a Carcaixent

  A finals del mes de maig, Iberdrola, l’empresa de subministrament elèctric, va a començar a instal·lar la xarxa elèctrica intel·ligent a Carcaixent. Així ho van comunicar els responsables de la companyia als tècnics de l'Ajuntament durant una reunió celebrada al Centre d’Empreses la setmana passada a la que també van assistir representants dels barris i de les associacions veïnals. En total són 11.500 punts de subministrament domèstics els que hi ha Carcaixent i que aniran canviant-se al llarg dels pròxims mesos sense cap cost per als usuaris.

  Les xarxes intel·ligents que està instal·lant Iberdrola van a permetre la millora en l'eficiència del consum, així com la prestació de diversos serveis a distància, com la lectura en temps real del consum d'energia elèctrica, la tramitació de les altes o baixes dels contractes o la modificació de la potència contractada. A més, l'empresa podrà supervisar el que està passant a la xarxa elèctrica i detectar qualsevol tipus d'anomalia: si la tensió és o no correcta, si la potència està equilibrada o si hi ha pèrdues. Esta informació permetrà que l'energia circule de manera més eficient i millore la qualitat del subministrament, en disminuir les incidències i la durada de les mateixes.

  Durant la reunió, els representants d'Iberdrola han facilitat tota la informació del procés per tal que els ciutadans tinguen informació detallada dels treballs que Iberdrola va a dur a terme en les seues vivendes o bloc d’edificis. Un dels aspectes que més han destacat és que els tècnics de la companyia o empreses contractistes que realitzen els treballs aniran identificats i realitzaran la seva tasca de forma totalment gratuïta, de manera que mai demanaran cap import en efectiu.

  Per a canviar els comptadors els usuaris no han de fer cap gestió. Com a primer pas, es revisarà l’equipament elèctric central de les vivendes per comprovar si està en condicions per a la substitució dels comptadors. A continuació, s'enviarà una carta als clients indicant-los la data de substitució del mateix. Els tècnics han destacat que és convenient que el client estiga al seu domicili en la data i hora acordada per si fóra necessari retirar l'ICP (Interruptor de Control de Potència). En substituir el comptador, es lliurarà al client informació al respecte.

  A la reunió informativa, el personal d’Iberdrola també ha explicat que per a la substitució del comptador (igual que en qualsevol canvi d'equip) es requereix la interrupció del subministrament durant un període d'uns pocs minuts. No obstant açò, uns dies abans, mitjançant cartells informatius al portal, s'indicarà el dia i hora en què es procedirà a realitzar els treballs.

  La companyia està treballant ja en algunes urbanitzacions en la substitució dels comptadors tradicionals pels nous equips, al nucli urbà els treballs començaran a partir del mes de maig. Els nous comptadors compleixen amb les especificacions del Reial Decret de Telegestió, amb l'objectiu que tots els instal·lats en subministraments amb potència contractada inferior a 15 quilowatts (kW) possibiliten la telegestió abans de l'any 2018. A més, també van a adecuar-se els 80 centres de transformació, el que possibilitarà que les vïnes i veïns de Carcaixent puguen aprofitar els avantatges d’este sistema de telegestió i automatització de la xarxa elèctrica.

  Este desplegament s'emmarca dins el projecte STAR (Sistemes de Telegestió i Automatització de la Xarxa), que el grup porta a terme en totes les regions on té xarxa de distribució.

  Subir