4 de marzo de 2021 4/3/21

Compromís denuncia els contrasentits en matèria de personal

Compromís denuncia els contrasentits en matèria de personal - (foto 1)

  La formació que encapçala Paco Salom es manifesta en contra de l’ús que PP-PSD pretenen fer d’una borsa de treball caducada fa sis anys i de l’arbitrarietat i la improvisació en la gestió de personal.

  Fa uns mesos l’equip de govern va amortitzar la plaça d’inspector de serveis que existia a la plantilla de l’Ajuntament. Ara des de PP-PSD, volen controlar els serveis que ens presta PROCARSA amb un policia local en segona activitat que anirà acompanyat en les seues funcions per un agutzil-notificador. Per compensar el temps que aquest últim dedicarà al servei d’inspecció, es pretén utilitzar una borsa de treball que està caducada des del 2008 per tal de contractar un altre agutzil. Compromís, com la resta de l’oposició ha conegut aquests fets via decret.

  El portaveu de Compromís, Paco Salom explica: “Si la decisió de recòrrer a un policia per avaluar la qualitat i adequació de serveis com ara la neteja de centres públics i educatius, o els menjadors operats per l’empresa municipal PROCARSA ja és en si mateix criticable, més ho és el fet que s’assigne també a la funció a un agutzil notificador, i es deixe en mínims este últim servei. Tant és així que PP-PSD pretenen ara compensar la falta de personal en notificació, de cara als mesos vinents on per causa de les eleccions la feina en aquest departament es veurà agumentada, amb personal d’una borsa de treball que està caducada des de fa sis anys”.

  Els sindicats també han denunciat aquestes mesures, igualment que alguns altres grups de l’oposició en comissions informatives. Segons Salom: “En altres serveis, com ara l’atenció domiciliària, les borses caducades han obligat a fer-ne de noves, no s’entén per què ara en el cas dels notificadors no se segueix el mateix criteri, de no ser que entren en joc els interessos personals”. Salom Continua: “Des de Compromís denunciem esta pretensió interessada de PP-PSD, de recórrer a procediments anòmals, i de provocar moviments contrasentit en diversos departaments. No entenem com s’agafen persones de policia o notificació, com si tots dos serveis estigueren sobrats de personal. Es que està la policia té tots els serveis coberts? El mateix regidor d’Interior ha reconegut que necessita notificadors si se’n va l’actual a fer inspecció de serveis. En què o en qui estan pensant PP-PSD per justificar tots estos moviments? Quin motiu tan important hi ha per a ignorar conscientment i sense vergonya que la borsa que pretenen usar va caducar en 2008? Estem com sempre davant de les contractacions per amiguisme i enxufe. No hi ha més que mirar els primers llocs de la llista per trobar familiars de regidors actuals del PP”.

  Però no sols els sindicats i grups com Compromís han denunciat els moviments de PP-PSD i la idea de contractar via borsa caducada. També hi ha constància dels informes en contra de diversos departament municipals, que no veuen factible la proposta, tant pel procediment de contractació com per la falta de recursos en el pressupost que ho cobrisquen.

  “Aquesta és sols una mostra més d’on han arribat les coses per la falta d’interés de PP-PSD de controlar en el seu moment la prestació de serveis, abandonada durant molt de temps, tal i com diferents grups hem vingut denunciat. Al final, la falta de control ha arribat al punt que el mateix equip de govern, pressionat pels grups de l’oposició, no té més remei que recuperar la funció de l’inspector de serveis per supervisar les encomandes que des d’altres empreses, com PROCARSA, es presten a l’Ajuntament, però ara sense personal i sense siquiera el lloc de treball en la plantilla municipal ja que ells mateix el van amortitzar”, conclou Salom.

  Subir