elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les comissions falleres poden començar hui el muntatge de les carpes

    Des de hui les diferents comissions falleres ja poden començar amb el muntatge de les seues carpes o espais festers. Segons informen des de la Regidoria de Festes, totes les carpes han sigut autoritzades sense problemes ja que s’ha presentat la documentació a temps de poder tramitar els permisos. Les comissions falleres tenien un mes de plaç per poder presentar el projecte de muntatge que havia de constar d’una declaració responsable, l’informe tècnic i la justificació de les assegurances corresponents.

    En  un reunió celebrada al mes de gener entre la Regidora de Festes i els presidents de totes les comissions falleres, se’ls va traslaldar la importància d’instaurar una “racionalitat i coherència en els protocols, que hauran de ser iguals per a totes les comissions”. Rosa Nicolau, va manifestar que, a més d’unificar l’autorització de carpes, la intenció de l’Equip de Govern és de “conciliar la festa amb la convivència amb els veïns i prendre les mesures de seguretat necessàries”. L’Ajuntament de Carcaixent ha emés un decret en el que es regula l’horari d’obertura i tancament màxim de l’«espai fester» propi de cada comissió fallera i que és d’obligat compliment.

    La Regidora de Festes va incidir en la importància de complir els plaços, ja que s’havia de poder fer una previsió a l’hora del  muntatge de les carpes i amb repartiment del material que disposa l’Ajuntament atenent a les necessitats de cada Falla. A principis d’esta setmana totes les Falles havien presentat correctament la documentació i se’ls ha autoritzat el muntatge de les carpes. Per este motiu, Rosa Nicolau ha volgut agrair a totes les comissions falleres l’esforç que han fet i estan fent  per a ajustar-se a la legalitat vigent per a  que el funcionament dels actes siga cada vegada millor, tant per als fallers com per als veïns.

    Per altra banda, des de la Regidoria de Festes, han informat que tant a la web Municipal com a l’aplicació de l’Ajuntament de Carcaixent anirà actualitzant-se la informació referent a horaris, premis i ordre de la cremà  de les Falles. També s’ha habilitat un mapa en la ubicació de les diferents falles.

    Subir