elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Centre d’Informació Juvenil de Carcaixent entra dins del programa d’ocupació “Garantía Juvenil”

    El Centre d’Informació Juvenil de Carcaixent (CIJ) ha entrat a formar part del projecte SIJ + Garantía Juvenil, una iniciativa a nivell europeu per facilitar l’accés al mercat de treball als menors de 25 anys. El CIJ de Carcaixent és un dels 200 centres seleccionats en tot l’Estat per oferir el servei d’assessorament i informació a tots aquells joves que vulguen participar en el programa. A partir del mes de setembre començarà a donar-se servei en les mateixes instal•lacions del CIJ (Plaça Major 9).

    L'objectiu de la Garantia Juvenil és oferir als joves majors de 16 i menors de 25 anys que no estiguen cursant estudis o en l’atur, una oferta de treball o alternatives formatives i pràctiques, en un termini de quatre mesos després d'acabar la formació formal o quedar desocupats. Es tracta de donar-los l'oportunitat de trobar una feina d'acord amb la seva formació, o bé d'adquirir les competències i experiència necessàries per augmentar les seves possibilitats de trobar feina en el futur.

    Els serveis que oferirà el Centre d’Informació Juvenil de Carcaixent, seran donar suport i facilitar la informació més àmplia possible sobre tots els aspectes del Sistema de Garantia Juvenil als joves que així ho sol•liciten. D’aquesta manera, es proporcionaria informació sobre alta al sistema, modificació de dades, qüestions tècniques bàsiques, els beneficis potencials de la inscripció en el sistema que estiguen en vigor en cada moment, entre altres.

    A la primera fase del projecte SIJ + Garantia Juvenil participaran prop de 200 serveis i centres d’informació, entre ells els de Carcaixent, que han manifestat el seu interès per fer-ho i que han estat seleccionats seguint criteris de representativitat territorial, població juvenil i dimensió. Aquesta no és la única iniciativa que s’està duent a terme per al foment de l’ocupació des de l’àrea de Joventut. La setmana passada es va sol•licitar mitjançant la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Institut de la Joventut (INJUVE), una ajuda econòmica per a finançar projectes i programes destinats a aquesta finalitat. Concretament, es va presentar un projecte valorat 12.000 € que serien destinats a la creació d’un centre de treball co-working, activitats formatives i altres mesures de foment de la ocupació i l’emprenedurisme.

    Subir