elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carcaixent ultima els tràmits per a la creació de la seua Carta de Participació Ciutadana

Carcaixent ultima els tràmits per a la creació de la seua Carta de Participació Ciutadana
  • El ple va aprovar el document que regula els mecanismes de participació de les veïnes i veïns en la vida política municipal

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar per majoria (abstenció del PSOE) el text definitiu de la Carta de Participació ciutadana, document que regularà les formes, els mitjans i els procediments de participació i d’informació del veïnat i les diferents entitats ciutadanes en la gestió municipal. En estos moments, la Carta està sotmesa a l’exposició pública per a que, qui ho desitge, puga presentar suggeriments i reclamacions.

Segons ha explicat Natxo Escandell, regidor de Participació Ciutadana, la principal funció de la carta és regular de quina manera les veïnes i veïns de Carcaixent poden participar en la vida política i social de la ciutat. D’esta manera, s’estableixen quins són els instruments dels que disposen els veïns per poder participar de la gestió municipal com serien, per exemple, les regidories de barri, el Consell de Participació Ciutadana o els diferents Consells Sectorials, el reglament dels quals està en procés de redacció. Són, en paraules de Natxo Escandell, “mecanismes que situen les persones al centre del procés de decisió de les polítiques públiques, deixant de ser un mer usuari”.

Altra part fonamental de la carta és la que recull els drets dels veïns i veïnes en quant accés a la informació, participació i defensa dels béns i drets públics. La participació ciutadana, segons el regidor de l’àrea, ha d’anar sempre de la mà de la transparència, per això, ha explicat que “defensar el dret a la informació de cada ciutadà és una part fonamental de la relació que es vol tenir des de l’Ajuntament amb la ciutadania”. A la carta també queda regulat el funcionament del Registre Municipal d’Associacions, eina fonamental, en opinió de Natxo Escandell, per possibilitar una política municipal adequada de foment de l’associacionisme.

El regidor de Participació Ciutadana, Natxo Escandell, ha explicat que l’actual Equip de Govern ha apostat des del principi per dur a terme polítiques participatives i de transparència, “per això la carta possibilita reformar i introduir nous mecanismes que ens puguen permetre recollir les opinions dels veïns i veïnes de Carcaixent amb una major incidència i freqüència. Innovar i experimentar noves fórmules democràtiques per apropar les institucions als ciutadans i ciutadanes, amb total llibertat i transparència”.

L’esborrany de la Carta està disponible en la Web Municipal per poder fer sugerències o reclamacions al text. Estes poden enviar-se per correu a governobert@ayto-carcaixent.es o en el registre d’entrada de l’Ajuntament de Carcaixent.

Subir