elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carcaixent es prepara per a complir 100 anys de ciutat

    Este any 2016 es compleix el centenari de la proclamació de Carcaixent com a ciutat. Per a celebrar-ho van a organitzar-se una sèrie d’actes culturals, lúdics i institucionals en els que ja s’ha posat a treballar una comissió treball creada exclusivament per a este centenari. L’any 1916 Carcaixent obté el títol de ciutat gràcies a la revolució econòmica i social conseqüència de l’expansió del conreu de la taronja i la seua comercialització des de finals del s. XIX i principis del XX. Aquesta denominació com a ciutat ve a culminar el procés d’independència d’Alzira del que enguany es celebra el 440 aniversari amb la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576, dia en el que es commemora la Festa de l’Autogovern a Carcaixent.

    Des de l’Ajuntament de Carcaixent està previst dedicar tot l’any 2016 a commemorar esta data tan especial i ja s’ha posat en funcionament una comissió de treball especifica per a preparar activitats que es realitzaran per celebrar el centenari. A més, es vol implicar a tota la ciutadania, no com a simples espectadors, sinó com a part activa de la commemoració, proposant i participant en l’organització. De moment, està previst que les activitats que habitualment s’organitzen des de l’Ajuntament estiguen relacionades amb el centenari de ciutat. D’esta manera, ja per als mesos de gener i febrer les rutes del Departament de Turisme estan relacionades amb dos figures il·lustres de la ciutat com l’arabista Julià Ribera o l’arquitecte Ríos Chinesta.

    Paula Lozano, regidora de turisme ha explicat que es pretén que els cent anys de ciutat siga una commemoració viscuda i organitzada per tota la ciutadania, “hem reconèixer-nos com a poble i posar en valor la nostra història i el nostre patrimoni natural, cultural, paisatgístic, monumental... Carcaixent té molts atractius i són commemoracions com esta les que poden aconseguir que els veïns i veïnes les valorem i entre tots i totes les puguem donar a conèixer als forasters. Estem convençuts de que Carcaixent pot convertir-se en un punt d’atractiu turístic”, assegura la regidora.

    Subir