elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carcaixent porta a terme un pla de neteja i desinfecció intensiva durant els mesos d’estiu

Carcaixent porta a terme un pla de neteja i desinfecció intensiva durant els mesos d’estiu

  L’àrea de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb diversos departaments municipals i l’empresa responsable del servei de neteja viària, PROCARSA, estan duent a terme durant els mesos de juliol a setembre un pla especial de neteja intensiva i desinfecció de tot el casc urbà. L’objectiu principal és desenvolupar una neteja a fons de la via pública que permeta millorar la higiene i la imatge de tota la ciutat.

  La neteja que s’està duent a terme per part d’operaris i màquines és molt més profunda que una neteja ordinària, i està efectuant-se coordinadament amb el dispositiu habitual de neteja d’agranament manual que està en marxa durant tot l’any. Dins del pla de neteja també s’ha realitzat, des del programa d’atur agrícola, la neteja intensiva d’albellons i la retirada de les herbes aparegudes en voreres i murs del casc urbà, que ha començat esta mateixa setmana.

  El regidor de l’àrea, Ivan Martí, destacava que, “la neteja de la ciutat ha de ser una cosa primordial per a qualsevol administració, i des de l’Ajuntament de Carcaixent estem fent tots els esforços possibles per a millorar la imatge de la ciutat i, amb ella, el dia a dia dels nostres veïns i veïnes”. Ivan Martí també ha demanat la col·laboració ciutadana per mantenir un entorn digne “nosaltres hem de fer la nostra feina, però també es cosa de totes i tots tindre conductes cíviques i respectuoses amb els nostres veïns”.

  Com a part del pla de neteja intensiva també s’estan realitzant tractaments de desinfecció, desinsectació i desratització que, tot i que s’efectuen de forma periòdica al municipi durant l’any, s’han intensificat de cara a la temporada d’estiu ja que amb l’arribada del calor, solen proliferar més les plagues d’insectes com les panderoles. La regidora de Medi Ambient, Paula Lozano, ha aprofitat per a recordar que, a més dels tractaments sistemàtics, també es realitzen aplicacions extraordinàries quan es detecta algun focus, per això ha demanat la col·laboració dels veïns per a que avisen si detecten algun indici de plaga.

  A més del tractament contra panderoles i altres insectes, l’Ajuntament de Carcaixent està actuant també des de fa mesos en l'entorn urbà i natural per aturar la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra. El consistori es va adherir, a un acord supramunicipal impulsat pel Consorci de la Ribera per intenvindre de manera coordinada, juntament amb altres municipis de la comarca, contra la proliferació d'estes espècies. Els primers tractaments es van realitzar al començament del mes de juny i s’espera que s’inicien noves intervencions en les pròximes setmanes. Tot i que s’està observant que els tractaments estan sent efectius, Paula Lozano ha insistit que la millor manera de fer front al mosquit tigre és amb la prevenció, no solament en els espais públics, sinó també en les vivendes privades evitant l’estancament d’aigua.

  Subir