elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carcaixent organitza el 1r concurs internacional de receptes en taronja i mandarina

Carcaixent organitza el 1r concurs internacional de receptes en taronja i mandarina
  MÁS FOTOS
  Carcaixent organitza el 1r concurs internacional de receptes en taronja i mandarina - (foto 2)

  L’Ajuntament de Carcaixent, des de l’àrea de Promoció Econòmica i Comerç, ha organitzat el “I Concurs Internacional de receptes de Taronja i Mandarina” que es desenvoluparà el marc de la Fira Modernista que se celebrarà el 10, 11 i 12 de juny. L’ingredient bàsic de les receptes presentades ha de ser una d’estes dos fruites o les dos. La resta d'ingredients són de lliure elecció i les receptes poden ser per a elaborar entrants, plats principals, desdejunis, berenars, postres, còctels o begudes de qualsevol tipus.

  Paco Salom, alcalde de Carcaixent i regidor responsable de Promoció Econòmica, ha fet referència a la voluntat que té la Fira Modernista de posar en valor tots els elements patrimonials que té la ciutat, “Carcaixent és coneguda pels seus cítrics, i fer un concurs de receptes és una manera de donar a conèixer una de les nostres senyes d’identitat d’una manera diferent, atractiva i que esperem puga convertir-se en un referent, ja que serà l’únic certamen de cuina amb la taronja i la mandarina com elements protagonistes”, ha explicat.

  El concurs es convoca en dos categories, professionals de l’hostaleria i no professionals, i pot participar qualsevol persona major d'edat, sempre que puga acudir amb la seua recepta elaborada el cap de setmana de la Fira Modernista. Les receptes han de ser pròpies i han d’estar d’estar correctament explicades, començant pels ingredients i especificant-ne les quantitats, el pas a pas de l'elaboració i l’emplatat.

  El jurat estarà compost per una selecció de reconeguts professionals del sector de l'hostaleria que valoraran les receptes que es presentaran durant el cap de setmana de la Fira Modernista en un acte obert al públic. Els aspectes que es tindran en compte a l'hora de valorar les receptes seran: l'ús de la taronja i mandarina; la innovació, l'originalitat i la creativitat; el sabor, textura i combinació dels aliments, la presentació de la recepta i emplatat i la correcta manipulació dels aliments

  Els premis es donaran a través de la Targeta Regal de Carcaixent per a utilitzar-la en els comerços locals. Per als professionals de l'hostaleria hi haurà un 1r Premi de 300€, un 2n de 200€ i un 3r premi de 100€; per als no professionals també hi hauran tres premis, un 1r premi de 200€, un 2n premi de 100€ i un 3r de 50€. A més, es farà una selecció de receptes, entre totes les presentades, que formaran part d'un llibre de receptes amb mandarines i taronges.

  El termini per a participar en el Concurs finalitza el pròxim 31 de maig, a les 14.30 hores i podran presentar-se en el registre d’entrada de l’Ajuntament o per correu electrònic a l’adreça 100anysciutat@ayto-carcaixent.es. A la web de l’Ajuntament de Carcaixent estan disponibles les bases completes.

  Subir