elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les assembles obertes es confirmen com a eina de participació amb la ciutadania

Les assembles obertes es confirmen com a eina de participació amb la ciutadania

    L’acte públic celebrat ahir a l’Auditori de les Dominiques confirma la voluntat de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Carcaixent de fomentar la participació i la transparència amb actes d’estes característiques. En paraules de Paco Salom, alcalde de Carcaixent, encontres com el d’ahir de vesprada possibiliten crear un ambient de diàleg on cada vegada, tant el govern com els veïns, es troben més còmodes. D’esta manera, com va anunciar, es té intenció de convocar més actes oberts, tant per tractar temes concrets com per avaluar la gestió de l’Equip de Govern.

    L’acte estava plantejat per explicar el desenvolupament de l’incendi i com es van dur a terme els treballs d’extinció i per fer un balanç de la Fira Modernista així com per donar l’oportunitat als assistents a plantejar qualsevol dubte referent a la gestió municipal.

    L’inspector en cap del consorci de bombers de València, Jose Miguel Basset, va ser l’encarregat de desglossar l’evolució de l’incendi i l’organització dels efectius que van treballar en ell, des del primer moment fins que es va donar per extingit. Basset va fer referència a l’enorme dificultat que van trobar per combatre’l, ja que, com va explicar, la virulència de les flames i unes condicions climatològiques totalment adverses feien impossible controlar-lo “ni posant a treballar a tots els efectius disponibles de l’Estat Espanyol”.

    En quant a la Fira Modernista, va ser Pau Àlvarez, comissari de la Fira, qui va fer una anàlisi de la mateixa, fent especial èmfasi en l’explicació d’on havien anat destinats els diners invertits i en com s’havien dut a terme les tasques d’organització. Segons el que va exposar, en la Fira Modernista es van invertir 62.000€, dels quals 34.000€ estan finançats per la Diputació de València com a part del conveni singular de 90.000€ signat amb l’Ajuntament de Carcaixent amb motiu de la celebració del centenari de ciutat. Pau Àlvarez va traslladar la satisfacció de l’organització per l’èxit aconseguit no solament pel nombre de visitants sinó pel potencial de l’esdeveniment “per fer poble” ja que es va aconseguir implicar a 41 associacions de la localitat i 120 voluntaris. De cara a properes edicions va anunciar la intenció de buscar finançament privat per tal de “repetir i millorar” el que s’havia aconseguit en el este primer any.

    Subir