elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Demà declaren com imputats l’exalcalde de Cabanes i el soci de l’arquitecte municipal

  Dins el procediment de diligències prèvies encetades pel Jutjat d’instrucció número 4 de Castelló, demà han de declarar a partir de les 12 com imputats en una sèrie de delictes de prevaricació, fraus i exaccions il·legals i negociacions prohibides, l’exalcalde de Cabanes Artemio Siurana (1999 a 2011) i l’arquitecte Juan Antonio Juncos, soci de l’arquitecte municipal Ruben Bellido.

  Tant Bellido com l’actual alcaldessa Estrella Borràs, estan també imputats en aquest cas després que la Fiscalia de Castelló interposara una querella contra els dos per aquests possibles delictes.

  Es dóna el cas que des de que Bellido va entrar a formar part de la plantilla municipal ( 2008) es van anar adjudicant de manera digital i sense concurs públics ( tant obres menors com alguna major) prop de 30 projectes i treballs tècnics al despatx de Juncos, treballs pels quals s’ha facturat més de 210.000 euros. Aquests treballs els podia perfectament haver-los fet Bellido des de l’ajuntament, però sense cap informe que justificara la necessitat de contractació d’un servei extern, se li adjudicava directament al seu soci, amb el qual havien compartit altres projectes i compartien des de 1999 despatx i formaven un equip.

  La legislació impedeix a un treballador de l’ajuntament contractar-se de manera externa per al mateix organisme, i també extern esta incompatibilitat als seus socis. Tota la tramitació estaria plena d’irregularitats.

  Es dóna el cas que Bellido també ha estat sancionat pel propi ajuntament per cometre una falta greu respecte a la seua compatibilitat ( que res té a veure en este cas).

  Subir