elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cabanes retira les plaques dels polítics corruptes

Cabanes retira les plaques dels polítics corruptes
  MÁS FOTOS
  Cabanes retira les plaques dels polítics corruptes - (foto 2)
  Cabanes retira les plaques dels polítics corruptes - (foto 3)
  Cabanes retira les plaques dels polítics corruptes - (foto 4)
  Cabanes retira les plaques dels polítics corruptes - (foto 5)

  El govern de Cabanes ha retirat les plaques de càrrecs polítics condemnats per la justícia o els que estan implicats en casos de corrupció; en total han estat quatre les retirades; les de la biblioteca municipal (aula de lectura), el pavelló esportiu i l’espai polifuncional de la Ribera on figurava el nom de Carlos Fabra (a pesar de ser obres en les quals la Diputació Provincial no va aportar ni un cèntim, finançades íntegrament per l’ajuntament) i la del centre de Salut de Cabanes, on apareixia el nom de Serafin Castellano.

  En l’estiu passat, l’ajuntament en ple va aprovar una moció exigint esta retirada, sols amb els vots de les formacions aleshores en l’oposició i ara el govern, però l’anterior alcaldessa va desoir i incomplir la voluntat del plenari, i fins a aquests dies s’han mantingut en les parets estes plaques. A pesar del requeriment fet igualment per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ha hagut de ser el nou govern qui demanara la retirada.

  Des de l’equip de govern s’ha reiterat que "era ofensiu mantindre en parets públiques recordatoris d’inauguracions on figurava noms de persones que no mereixen el reconeixement públic com és el cas de defraudadors de l’hisenda pública o investigats per diversos casos de corrupció. Més quan les obres són pagades amb diners públics, i els responsables polítics, en cas de ser el que han aportat part d’eixos diners públics ( cas que no es dóna amb Carlos Fabra), no tenen cap mèrit sinó que és part de la seua feina i responsabilitat. Per això s’ha mostrat el compromís de no repetir estes pràctiques i no patrimonalitzar l’esforç de tots els veïns per part dels representants polítics".

  Subir