elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cabanes inicia els passos de l’arxiu fotogràfic històric

Cabanes inicia els passos de l’arxiu fotogràfic històric

  El regidor de Cultura, Patrimoni, tradicions i fires , Carles Mulet, ha explicat com s’han iniciat els tràmits per dotar al poble d’un arxiu històric fotogràfic, per posar en valor, promocionar i compartir imatges del passat de Cabanes, els nuclis de la Ribera i tot el patrimoni artístic, històric i etnològic del terme municipal.

  La intenció de la regidoria és tindre un espai virtual on la gent puga accedir a estes fotografies i descobrir com era fa uns anys o dècades el seu carrer, la seua plaça, els camins del terme...la indumentària dels seus avantpassats, els seus hàbits i costums...etc, i també poder fer ús per publicacions oficials, espais museístics i els diversos usos que es puga donar.

  Per això, l’ajuntament comença els tràmits amb la replegada de les fotografies històriques, que podran dipositar-se a l’ajuntament bé en format electrònic ( CD o llapis de memòria) o bé concretar amb l’ajuntament per poder ser escanejades ( les fotografies seran tractades en total cura, i es tornarà l’original al propietari un cop escanejades).

  Per poder participar d’esta experiència col·lectiva, els propietaris hauran d’omplir un imprès que es facilitarà el propi ajuntament on es cediran els drets a l’ajuntament de Cabanes per poder publicar tant físicament o com virtualment aquestes fotografies.

  Des de la regidora s’ha animat als veïns i veïnes a participar d’aquest projecte col·lectiu “ a tot el món li agrada vore fotografies antigues del pobles, de la gent que ha conegut, de com s’ha transformat el terme, i de segur tots tenim en casa fotografies antigues dels nostres avantpassats que hem vist cent vegades, ara, si tots compartim eixe legat, tindrem un material de primer ordre de gran valor sentimental i històric”.
  Les fotografies es podran aportar des d’avui, en les dependències municipals, o bé també concretar l’enviament en format d’enviament d’arxius pesats ( We Transfer o altres) a la web www.cabanes.es trobaràs el full per presentar les fotografies

  Subir