elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Avui ha declarat com imputat l’exacalde de Cabanes

  • Artola, junt a l’exacalde Siurana i l’actual alcaldessa estan imputats junt a l’arquitecte municipal Rubén Bellido i el soci d’aquest, Jose Antonio Juncos

El exacalde de Cabanes entre juny de 2011 i agost de 2012, Francisco Artola, ha estat avui citat a declarar en qualitat d’imputat en el cas que s’instrueix en el jutjat d’instrucció número 4 de Castelló, per l’adjudicació d’obres d’arquitectura del municipi al soci de l’arquitecte municipal. En aquest cas ja estan imputats l’arquitecte municipal, Rubén Bellido, el soci d’aquest J.A. Juncos, i els tres darrers alcaldes de Cabanes, Artemio Siurana, Francisco Artola i Estrella Borràs, tot tres del PP, arran de la denúncia interposada pel regidor d’Units pel Poble-Compromís, Carles Mulet, contra l’arquitecte municipal. El Fiscal va entendre existien indicis de delictes i va demanar traslladar el cas als jutjats imputat a l’arquitecte i a l’alcaldessa, i en el transcurs de les diligències s’ha acabat imputat a tres persones més.

Segons la declaració d’avui, Artola ha dit que desconeixia que Bellido tinguera el despatx junt a Juncos Redondo, que s’ha assabentat per la premsa, que contractava amb Juncos perquè sempre es venia fent així i no havia tingut cap queixa, i ell havia decidit fer-ho de la mateixa manera. Que el secretari de l’ajuntament estava de baixa en eixe període i exercia com secretari un funcionari sense titulació superior ( des de l’entrada de Bellido a l’ajuntament), i aquest era el que li informava que els treballs d’arquitectura s’havien d’externalitzar a pesar de tindre en nòmina dos arquitectes, un aparellador, un enginyer industrial, i en total unes 10 persones en l’ajuntament.

A l’ensenyar-li facturacions que no coincidien amb allò que figura en els decrets de contractació, aquest ha afirmat que no va redactar el decret, encara que apareguera la seua signatura, i ha remarcat que l’encarregat de l’àrea d’urbanisme era al mateix temps la persona sense estudis superiors que ocupava la secretaria per la baixa del secretari titular.
També ha explicat que les obres les fiscalitzava i certificava l’arquitecte municipal, Rubéèn Bellido, i davant documentació aparentment contradictòria, on sembla haver-se produït dos pagaments idèntics en 2010 i després en 2011, que este desconeixia si s’havia pagat anteriorment o no el mateix concepte.

De les contractacions investigades, Artola apareix en 4 com a contractant i paga un de l’anterior alcalde. Les factures 23 , 24 i 26 es contracten per decret d’alcaldia sense cap justificant de per què externalitzar-les, i a pesar de ser diverses ( modificació pla parcial ordenances urbanístiques de sector industrial, obres en una plaça, o pla especial de protecció del recinte emmurallat, totes elles s’adjudiquen al soci de Bellido), Una d’elles, la factura 25, es fa sense cap acord de contractació.

Subir