elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2016

Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2016
    MÁS FOTOS
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2016 - (foto 2)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2016 - (foto 3)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2016 - (foto 4)
    Segona conferència dels Dissabtes Literaris 2016 - (foto 5)

    Per a la segona conferència del cicle Dissabtes Literaris, l'Agrupació Borrianenca de Cultura ha convidat l'escriptora i artista Anna Moner. La xerrada, titulada “Com s'escriu una novel·la: El retorn de l'hongarès”, ha tingut lloc el dia 21 de maig a les 17 h a la seu de l'entitat cultural.

    En El retorn de l'hongarès l'autora bastix una obra d'arrels gòtiques on barreja sensualitat, màgia i misteri. El lector s'endinsa en una investigació criminal ambientada a París a les acaballes del segle XIX i alternant amb l'actualitat, sempre amb el rerefons de la història de la ciència i de l'art. Així, la primavera de 1897 apareixen els cadàvers de dones assassinades en sèrie. La investigació dels crims marcarà la carrera d'Olivier Béziers, inspector en cap de la Policia de Seguretat, i Auguste Locard, forense amb molt de prestigi. Cent anys més tard, aplega a l'Institut Medicolegal un taüt de grans dimensions. L'antropòloga forense Sara Bongard és l'encarregada d'examinar el que hi ha dins del taüt, fet que la durà a descobrir els successos macabres que van sacsejar la societat parisenca a la darreria del segle XIX.

    Anna Moner (Vila-real, 1967) és llicenciada en Història de l'Art i una de les veus narradores més prometedores de l'actual panorama literari valencià. Ha publicat articles en les revistes Serra d'Or, Mètode, Cimal Arte Internacional, Ars Mediterranea i La Veu del País Valencià i en diversos catàlegs d'exposicions. Des de 1987 forma equip artístic amb Sebastià Carratalà i la seua obra s'ha exposat a València, Castelló de la Plana, Sevilla, Nantes, Ceret, Bordeus i París. Ha obtingut el Premi de Relats de Dones de l'Ajuntament de Castelló de la Plana l'any 2006 amb La Venus i el lliri i l'any 2010 amb Les finestres de l'ànima. A més, és coautora de l'obra teatral La morta enamorada. Amb Les mans de la deixebla, la seua primera novel·la, va guanyar el Premi Enric Valor de Novel·la de la Diputació d'Alacant 2010. El 2014 van ser guardonada amb el Premi Alfons el Magnànim de Novel·la de la Diputació de València per El retorn de l'hongarès.

    El cicle Dissabtes Literaris va començar el 2006 amb la intenció de difondre els nostres clàssics i el món literari en general. En la temporada d'enguany s'hi preveu una xerrada més, la de l'escriptor borrianenc Joan Garí, que versarà sobre Ramon Llull amb motiu dels 700 anys de la seua mort. Serà el 28 de maig a les 17 h al local de Agrupació Borrianenca de Cultura (C. Encarnació, 45, entresòl).

    Subir