25 de febrero de 2021 25/2/21

Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris

Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 2)
  Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 3)
  Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 4)
  Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 5)
  Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 6)
  Najat El Hachmi estrenarà els Dissabtes Literaris - (foto 7)
  L’Agrupació Borrianenca de Cultura ha programat el cicle de conferències Dissabtes Literaris, emmarcat dins de les activitats del Maig Cultural i Festiu 2009. La primera de les xerrades serà el proper 9 de maig i anirà a càrrec de la jove escriptora amazic Najat El Hachmi. L’escriptora presentarà la conferència “Escriure en un món sense fronteres”.

  Najat El Hachmi va nàixer a Nador l’any 1979 i s’ha criat a Catalunya des dels 8 anys. El Hachmi és la darrera guanyadora del Premi Ramon Llull de novel•la amb l’obra L’últim patriarca, on conta la història del seu trencament amb la família d’origen.

  Dins del cicle Dissabtes Literaris es preveuen dos xerrades més, la d’Ignasi Mora (16 de maig) i la d’Emília Bea (23 de maig). Tots els actes tindran lloc a les 17 h al local de Agrupació Borrianenca de Cultura (c/Encarnació, 45, entresòl).

  Terri exposa en l’Agrupació Borrianenca de Cultura
  El pintor Terri —nom artístic d’Enrique Tejedo— exposa durant tot el mes de maig una col•lecció de quadres a la seu de l’Agrupació Borrianenca de Cultura (c/Encarnació, 45, entresòl). La col•lecció porta per títol “Recuerdos” i les obres representen arbres simbolitzant l’arquetip humà. En paraules de Terri, “Els arbres comencen a créixer des de les arrels i van pujant cap al cel. El creixement de les persones també s’inicia des de baix i va pujant cap al cel”.

  Els quadres estan fets amb material inservible, com botons i gomes ja desgastades per l’ús, i costen entre 100 i 200 euros.

  Presentació del llibre El combat per la premsa
  El Servei de Publicacions de la Universitat Jaume I acaba d’editar un llibre titulat El combat per la premsa. L’obra ha estat presentada el dia 6 de maig a les 18.30 h a la carpa de la Fira del Llibre instal•lada a la plaça de Santa Clara de Castelló de la Plana. En la presentació han intervingut la vicerectora de la Universitat Jaume I, Margarita Porcar, i els autors del treball, Albert Sánchez-Pantoja i Vicent Pitarch.

  Sánchez-Pantoja i Pitarch hi descriuen i analitzen la vida i les activitats de la revista Al Vent (Castelló de la Plana, 1964-69) i del programa radiofònic Nosaltres els valencians (Vila-real, 1969-80). En la redacció i elaboració de l’obra ha resultat bàsica l’abundant documentació conservada de les esmentades activitats, i fins i tot s’han pogut recuperar gravacions de programes, entrevistes a personalitats i altres documents sonors d’indubtable interés que s’adjunten al llibre en forma de CD.

  Paral•lelament, a la mateixa carpa de la Fira del Llibre, personalitats destacades en el món de la literatura i de la il•lustració signaven obres al públic interessat en la lectura. Entre els artistes hi havia Pep Castellano, Canto Nieto, Albert Garcia, Joan Andrés i Vicent Usó.

  Subir