elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament rep la visita dels xiquets i xiquetes saharauís i ucrainesos acollits a la ciutat

L'Ajuntament rep la visita dels xiquets i xiquetes saharauís i ucrainesos acollits a la ciutat
  MÁS FOTOS
  L'Ajuntament rep la visita dels xiquets i xiquetes saharauís i ucrainesos acollits a la ciutat - (foto 2)

  L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Serveis Socials, Manel Navarro han rebut al Saló de Plens de l'Ajuntament a les famílies que acollixen durant l'estiu a xiquets i xiquetes procedents tant de la zona del Sàhara com d'Ucraïna, per tal de conèixer de primera mà com està funcionant l'experiència durant l'estiu de 2016 i informar sobre les futures ajudes que s'estan programant per a futurs anys per col·laborar amb aquesta mateixa iniciativa. Safont ha iniciat la recepció donant “les gràcies a les famílies per haver vingut a visitar-nos, però sobretot, per la feina i la implicació que poseu durant l'estiu per oferir un estiu diferent i acollir a aquests xiquets i xiquetes”. A més, l'alcaldessa també ha volgut afegir que “avui voldria utilitzar una paraula típica nostra com és “manegueta”, ja que per a nosaltres és aquella persona que fa tot el que pot per millorar el seu voltant sense demanar res a canvi, així que crec que és un moment perfecte per utilitzar-la, ja que sense eixes famílies “maneguetes” com sou vosaltres, aquesta iniciativa d'acollida no podria tirar-se endavant”.

  A continuació, ha estat el màxim responsable dels Serveis Socials municipals, Manel Navarro, qui ha volgut felicitar a “a les associacions, i sobretot a les famílies per involucrar-se d'aquesta forma en l'acollida de menors durant l'estiu, ja que des per als membres que formem part de l'Acord per Burriana creiem que tot i la situació de crisi que passa part de la població, és clau col·laborar i formar part de projectes com aquests i que la resposta siga tant positiva”. El mateix Navarro ha repartit entre les famílies que aquest any s'han decidit a acollir, l'esborrany amb les bases que regularan les ajudes especials que ja s'han redactat per al mateix programa de l'any vinent. Així Navarro ha explicat que “aquestes són les futures bases que des del consistori volem aprovar de cara a 2017 per tal que cada vegada siguen més famílies les que donen el pas d'acollir a un menor durant l'estiu, i ens agradaria que només fora el primer pas de les moltes col·laboracions que promourem des dels Serveis Socials”.

  Preguntats per l'alcaldessa i el regidor per com està funcionant la iniciativa durant els mesos d'estiu, les famílies d'acollida han explicat la seua experiència: “nosaltres ja fa deu anys que acollim durant l'estiu a una xiqueta ucraïnesa que ha canviat per complet la seua forma de vore aquest període de vacances a Burriana”. Ella mateixa explicava que “ni tan sols recorde molt bé aquells dos primers estius, però tot i que va ser dur els primer any, ara cada estiu ja estic esperant per poder tornar a Burriana”.

  D'altres que s'estrenen aquest 2016 en l'experiència de l'acollida, han explicat que “sovint cal deixar de banda algunes prioritats durant aquests dos mesos, i tot i que els primers dies pot ser dur pel xoc cultural, en un parell de setmanes l'adaptació és total i és molt satisfactori vore com els xiquets fan el que han de fer a l'estiu, que és jugar, divertir-se, gaudir d'un bany o, fins i tot, aprendre valencià, que aquest any més d'un marxarà parlant-lo la mar de bé”.

  L'acte ha finalitzant amb l'entrega d'obsequis per part dels representants municipals tant als menors en acollida com a aquells xiquets i xiquetes que durant aquests dos mesos es convertixen en els seus companys inseparables. Amb la il·lusió de que el proper any quan arribe el més de juny “tornem a posar-nos nerviosos esperant l'arribada dels xiquets i xiquetes, i que gràcies a la visibilització, cada vegada siguen més famílies les que es decidixquen a acollir”.

   

  Subir