elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

EUPV-ERPV aplicarà mesures per a rellançar el treball a Borriana

EUPV-ERPV aplicarà mesures per a rellançar el treball a Borriana
  MÁS FOTOS
  EUPV-ERPV aplicarà mesures per a rellançar el treball a Borriana - (foto 2)

  La coalició formada per Esquerra Unida i Esquerra Republicana Acord Ciutadà Borriana dona la màxima importància a la creació de llocs de treball dins el seu Programa de Govern.

  “Pensem que els borrianencs ja es mereixen poder viure a una ciutat a on també puguen treballar i que acabem amb l’atur i el fet que Borriana siga la ciutat dormitori de Castelló, Vila-real o Onda entre altres. Hem de crear llocs de treball per sortir de la crisi i l’administració local també pot col·laborar a fer-ho amb mesures eficaces”, assegura Gabriel Ferrándiz, cap de llista d’EUPV-ERPV Acord Ciutadà per a les pròximes eleccions locals del 24 de maig.

  El PROP a Borriana

  La primera mesura que proposen des d’EUPV-ERPV Acord Ciutadà es potenciar les tasques de l’Agencia de Desenvolupament local “En esta nova ADL es desenvoluparien plans integrals d'ocupació individuals per als veïns i veïnes de Borriana, en situació d'atur, que desitgen reincorporar-se al món laboral. Es tracta que l'Ajuntament pose a disposició dels borrianencs totes les eines possibles perquè el ciutadà trobe treball com, per exemple, l’orientació laboral, el redisseny de currículums, l’oferta de cursos de qualificació o la intermediació amb les empreses de la ciutat fomentant així la contractació i per tant la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, assenyala Ferrándiz.

  També “exigirem a la Generalitat perquè instal·le a Borriana un punt d'atenció del PROP amb capacitat per gestionar ajudes i informació sobre subvencions, etc”, afegeix Ferrándiz.

  Altre punt sobre el qual vol incidir EUPV-ERPV Acord Ciutadà és la inclusió de clàusules socials als contractes d'obres i serveis públics. D’eixa manera tota empresa que vulga concursar amb l'ajuntament per a una obra o servei estarà obligada a complir una sèrie de requisits socials amb els treballadors, com conveni col·lectiu, cobrir un percentatge de contractació en personal discapacitat, disposar d'un comité d'empresa o tindre igualtat de salari entre homes i dones.

  Mesures de suport al xicotet comerç

  “Els veïns de Borriana en situació de desocupació tindran una sèrie d'ajudes, per part de l'Ajuntament, perquè els siga més fàcil crear un petit negoci a la ciutat. Amb aquestes mesures pretenem aconseguir dinamitzar el teixit comercial de la ciutat i reduir el nombre de persones en situació de desocupació”, apunta Ferrándiz.

  Entre les mesures a aplicar EUPV-ERPV Acord Ciutadà Borriana destaca al seu Programa de Govern les següents:

  1. Llicència d'obertura gratuïta i immediata.
  2. Exempció d'impostos municipals durant els dos primers anys de funcionament del negoci.
  3. Si el negoci està situat a la zona de la Vila i està relacionat amb la gastronomia local, artesania o qualsevol altra activitat que relacionada amb la tradició del nostre entorn i la nostra història, tindrà una exempció d'impostos municipals dels primers quatre anys des de la posada en funcionament del mateix.
  4. En cas que vulguen acollir-se a aquestes mesures, se'ls facilitarà l'accés a habitatges socials durant els primers tres anys de funcionament del negoci perquè, en els primers anys, puguen reduir les despeses i posar el negoci en xifres positives.
  5. Assessorament gratuït en la posada en funcionament del negoci.
  6. Tramitació, amb caràcter d'urgència de tota la documentació que necessiten i que li corresponga fer a l'administració pública.
  7. Durant els primers cinc anys de funcionament del negoci, per cada treballador contractat al que se li mantinga durant un període mínim de dos anys, se li ampliarà l'exempció d'impostos un any més per cada any treballat. Si el treballador contractat té un grau de discapacitat superior al 33% s'afegirà un altre any més per cada any que el mantinga treballant.

  Pla “Retorna a Borriana”

  “A Esquerra Unida - Esquerra Republicana Acord Ciutadà no ens oblidem dels nostres veïns i veïnes que, per culpa de la crisi, han hagut d'emigrar i desitgen tornar a Borriana, per això, les mesures anteriorment esmentades també s'aplicaran a tots aquells ciutadans de Borriana que desitgen tornar a la nostra ciutat. L'Ajuntament prestarà tota la seua col·laboració als emigrants que hagen estat empadronats amb anterioritat a Borriana i que decidisquen tornar a la ciutat optant per treballar com a autònoms o crear una petita empresa que desenvolupe la seua activitat al terme municipal de Borriana. En l’anomenat Pla Retorna a Borriana s'inclourà, a més a més, la gestió, per part de l'ajuntament, del règim de protecció de la sanitat pública en cas que l'hagen perdut a causa de la seua estada a l'estranger”, afegeix el cap de llista de la coalició d’esquerres.

  Promoció del cooperativisme agrícola

  Altra mesura de gran importància per a EUPV-ERPV Acord Ciutadà és la promoció del cooperativisme entre els veïns i veïnes que vulguen dedicar-se a l'agricultura. Per això se'ls facilitarà el banc de terres municipal, exempcions fiscals i ajudes econòmiques.

   

  comentario 1 comentario
  Un indeciso
  Un indeciso
  12/05/2015 07:05
  Así sí

  No me había planteado votar a esta formación, pero la verdad es que después del debate y con medidas así me estáis empezando a convencer, seguid así y muy probablemente os votaré

  Subir