elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Coral Infantil prepara un concert especial de Sant Joan amb motiu del seu 15é aniversari

  La Coral Infantil i Juvenil Borrianenca celebra el seu quinzé aniversari amb una edició especial del seu tradicional Concert de Sant Joan al Teatre Payà de Borriana el dissabte 22 de juny, a les 19.30 hores, amb l’Orquestra Jove de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca i el cor de l’IES de Sentmenat (Barcelona).

  Esta formació va nàixer l’any 1997 quan Eva Sorolla va decidir muntar un cor de xiquets. Aquella formació va anar creixent, i aviat els pares dels cantaires van haver de prendre part en l’organització i la logística de la Coral. Uns anys després, i amb l’actual director Vicent Domènech i un entusiasta grup de pares, aquella primera coral infantil va anar creixent i consolidant-se com un referent de la música coral a la nostra Comunitat, experimentant una notable evolució tant pel que fa a la interpretació com al repertori.

  Actualment la Coral Infantil i Juvenil Borrianenca consta de quatre agrupacions corals (cors de Microcantors, Minicantors, Veus Blanques i Britten) que, des de l'edat de 3 anys fins més enllà dels 18, és una part important de l’oferta musical adreçada als joves de Borriana i voltants.

  Al llarg de l’any, la Coral realitza distints concerts (Nadal, Primavera, Sant Joan); participa en actes populars (el Cant del Sereno, inauguracions dels betlems del CMC La Mercé); manté sovint col·laboracions amb altres institucions musicals de Borriana (Agrupació Filharmònica Borrianenca, Centre Municipal de les Arts, Cor Carnevale, trobades de cors infantils); programa concerts familiars pels pobles de la contornada (Canet, Vilafamés), ha realitzat intercanvis amb altres cors juvenils (Vitòria, Barcelona, Igualada, Huelva, Burgos, etc.). En l’actualitat aquesta agrupació pertany a la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana,

  La Coral Infantil i Juvenil Borrianenca té la seu al CMC La Mercé, on tots els dissabtes realitza la seua tasca habitual d’assaigs, i és la seua presidenta Alícia Monferrer.

  Subir