elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La comunitat búlgara celebra la seua festa nacional a Borriana

La comunitat búlgara celebra la seua festa nacional a Borriana - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La comunitat búlgara celebra la seua festa nacional a Borriana - (foto 2)
  La comunitat búlgara celebra la seua festa nacional a Borriana - (foto 3)
  La comunitat búlgara celebra la seua festa nacional a Borriana - (foto 4)

  L'Ajuntament va acollir ahir dilluns a última hora de la vesprada la commemoració de la festa nacional de la República de Bulgària, organitzada per l'associació búlgara per la integració i el desenvolupament Han Asparuh, en col·laboració amb el Consistori.

  A l'acte va assistir la cònsol general de la República de Bulgària, Maia Stefanova i l'ambaixador d'Espanya d'origen borrianenc Jorge Fuentes Monzonís-Vilallonga; rebuts per l'alcalde, José Ramón Calpe, qui va convidar Stefanova a firmar al Llibre d'Honor de la Ciutat.

  La commemoració es va traslladar a continuació a la sala de sessions, on els assistents van ser obsequiats amb el pa i la sal especiada, típics de l'hospitalitat búlgara, així com amb la "Martenitsa", un llaç roig i blanc que simbolitza l'entrada en la primavera.

  L'alcalde va obrir l'acte i va recordar la visita dels reis de Bulgària en juny de 2012, així com el treball de Jorge Fuentes com a ambaixador d’Espanya al país balcànic i el fet de que la dona del seu successor en el càrrec fóra també de Borriana. També va destacar alguna curiositat, com que “Boriana” és un nom femení prou comú a Bulgària.

  Posteriorment, Fuentes va explicar com va viure l’evolució del país des del Pacte de Varsòvia fins la consolidació d’un govern democràtic i la posterior integració en la Unió Europea, així com els atractius geogràfics i paisajístics de Bulgària.

  La cònsol Maia Stefanova va presentar seguidament el seu país, un dels més antics d’Europa i el primer en utilitzar l’alfabet ciríl·lic, recordant el seus antics regnes, l’època de domini otomà, la definició com a estat modern a finals del segle XIX, el període totalitari després de les guerres mundials i la integració en la Unió Europea.

  L’acte va finalitzar amb una mostra de dansa típica de Bulgària i amb una degustació de productes típics.

  Subir