19 de septiembre de 2020 19/9/20

V 10000 Ciutat de Borriana

  • Comunicat de l'associació Amics del Clot

"L' any 2005 l'associació esportiva Amics del Clot va proposar a l'Ajuntament de Burriana la realització d'una cursa, popular i gratuïta, orientada a fomentar l'esport entre els ciutadans de qualsevol edat i condició.

Amb el patrocini de l'empresa Titambur, el treball del SME i de l'associació Amics del Clot, i la col•laboració de diverses entitats, son ja quatre les edicions que s'han dut a terme i que han convertit el 10000 Ciutat de Borriana en un referent dins el món de l'atletisme popular.

Molta gent que mai no haguera pensat posar-se el pantaló curt i anar a fer una volta al Clot es va llençar gràcies a la cursa; hui per hui, només fa falta seure mitja hora en un banc del Clot per adonar-se de la quantitat de gent anònima que disfruta practicant este esport; això sense parlar del que ha suposat per als atletes populars de fora de Borriana, donant-los a conéixer la ciutat i el paratge natural del Clot de la Mare de Deu. Pel prestigi adquirit entre els corredors, el 10000 Ciutat de Borriana és cita obligada en el calendari atlètic popular de la Comunitat Valenciana.

El dia 28 d'octubre de 2008, sense cap comunicació prèvia a organitzadors, patrocinadors i col•laboradors, l'ajuntament fa publica la decisió unilateral de gravar amb una taxa de 10 euros la participació de cada corredor en el proper 10000 Ciutat de Borriana a celebrar el dia 25 d'abril de 2009.

En el temps transcorregut des que es va fer pública la decisió, l'associació Amics del Clot ha mantingut diverses reunions amb el Sr. Regidor d'Esports; tractant de preservar la gratuïtat i el caràcter popular de la prova, la nostra associació ha presentat a l'ajuntament un nou pressupost amb una reducció molt important de les despeses, eliminant totes aquelles que no foren imprescindibles, oferint la subvenció que anualment ens concedeix l'ajuntament com un ingrés afegit a l'import que ja aporta Titanbur, patrocinador de la cursa, igualant inclús el que es prodia guanyar amb la imposició d'eixa taxa si la participació fora igual a la d'anys anteriors (cosa que, malauradament, no es produirà).

El nostre esforç ha resultat totalment infructuós : per a l'ajuntament la decisió és irrevocable.

Lamentem profundament la falta de diàleg per part de l'ajuntament i els menyspreu cap al nostre club per quant la idea original va ser nostra i dins el nostre esperit mai es va contemplar fer pagar un preu, ni més ni menys, pel fet de córrer, de practicar un esport que, en el temps, no reporta més que beneficis individuals i socials.

És per tot això que l'associació Amics del Clot vol fer pública la seua decisió de no col.laborar en l'organització del V 10000 Ciutat de Borriana, desvinculant-nos per complet de la cursa mentres no s'elimine l'obligatorietat de pagament per part del corredors participants."

Associació Esportiva Amics del Clot

 

 10 comentarios
Pallola
Pallola
28/01/2009 10:01
Viva els Amics del Clot¡¡¡¡¡¡

Us apoye totalment, viva els Amics del Clot en mayúscula¡¡¡¡¡¡¡ Abajo el Sr isaac concejal de deportes¡¡¡¡¡¡ Viva el Sport a Burriana. Fora medraors. Correrem sense dorsal.

Subir