elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’acte dels homenatges obri els Moros i cristians de Bocairent

L’acte dels homenatges obri els Moros i cristians de Bocairent
  MÁS FOTOS
  L’acte dels homenatges obri els Moros i cristians de Bocairent - (foto 2)
  L’acte dels homenatges obri els Moros i cristians de Bocairent - (foto 3)

  L’homenatge a les nou capitanies i als tretze festers que compleixen 50 anys en actiu obrirà aquest diumenge, 10 de gener, els Moros i cristians de Bocairent del 2016. La jornada començarà a les 10.00 h amb una missa d’acció de gràcies seguida d’una cercavila fins el pavelló municipal d’esports on tindrà lloc l’acte dels reconeixements conduit per la periodista Sonia Vañó Calatayud.

  En primer lloc, l’Associació de festes a sant Blai presentarà la portada del programa obra de Vicent Ramon Pascual Giner i el cartell anunciador realitzado per Rubén Lucas García. Aquest part inicial conclourà amb el lliurament de premis dels concursos del cartell i del sainet fester. A continuació, el grup de teatre l’Arcà escenificarà “Unes festes en Julio” de Miguel Ángel Fita López baix la direcció de José Vicente García Ferre.

  La filà d’Espanyoletos, l’esquadra del 150 aniversari (Granaders), José M. Sanchis Beneyto (Contrabandistes), Xelo Belda Bacete (Terç de Suavos), Albert Ruiz Mestre (Estudiants), Vicent Ferrandis Mas (Moros vells), Juan Carlos Castelló Molina (Marrocs), Teodoro Lanaras (Moros marins) i Jéssica Nájar Silvestre (Mosqueters) seran homenatjats com a màximes figures dels Moros i cristians del 2016 en la tercera part de l’acte. Igualment, el reconeixement també el rebran els tretze festers que sumen mig segle en actiu (José Luis Vañó Doménech pels Espanyoletos; Tomás Vicedo Belda i Miguel Borderia Alemany pels Contrabandistes; Josep Antoni Santonja Castelló i Miguel Ángel Silvestre Solbes pels Suavos; Federico Alcázar Pérez, José Pedro Tormo Albero i Juan Nájar Silvestre pels Moros vells; Félix Campos Sánchez pels Marrocs; Leandro Santonja Colomer i Pascual Agulló Hernández pels Moros marins, i Juan Silvestre Albero i Miguel Redón-Selma Iserte pels Mosqueters). El tancament anirà a càrrec de Francisco Vañó Ferre, diputat al Congrés des del 2004, qui actuarà com a mantenidor mentre que el colofó el posarà l’Associació unió musical amb la interpretació de l’Himne a Bocairent d’Ángel Bernat i de Julián Herrero.

  El mateix pavelló acollirà el dinar de germanor que rematarà el tret d’eixida dels Moros i Cristians de Bocairent que viurà les jornades grans a partir del capvespre del 5 de febrer. Abans, però, el 16 de gener se celebrarà el 74 Concert de música festera i a l’endemà la Publicació amb la primera desfilada amb els vestits oficials de cada filà i el dia 24 la cercavila de l’Acapte. A més, les nits del 16, 23, 26, 29 i 30 hi haurà desfilades prèvies així com la vesprada del 31.

  Subir