elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís torna a preguntar pels impagaments del Consell a la Residència de la Tercera Edat de Bocairent

  El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha tornat a preguntar pels impagaments del Consell a la Residència pública de la Tercera Edat de Bocairent. No és la primera vegada que Morera formula preguntes per escrit al govern valencià, perquè els incompliments de l'executiu autonòmic amb eixe centre provenen des de l'any 2011 i arriben a la quantitat de 458.485 euros.

  Segons ha recordat Morera, "a finals de 2011 es va denunciar que el deute de la Generalitat amb la residència de la tercera edat era de 240.000 euros. Dos anys després, el patronat municipal que gestiona el servei ha tancat el mes de juliol amb un deute pendent de cobrar que és pràcticament el doble, demostrant una vegada més l'incompliment del Consell amb els municipis i amb els serveis públics".

  El portaveu de Compromís ha preguntat pel motiu del retard del pagament i quina previsió té el Consell per abonar eixe deute. Segons Morera, "no es pot consentir que eixe deute es faça més gran, perquè posa en perill la continuïtat d'un servei públic molt eficient i que beneficia a les persones majors de Bocairent, encara que el govern del PP ha demostrat sobradament que ni majors ni dependents són prioritats en la seua acció".

  La Generalitat deu a la residència de Bocairent 231.521 euros de la reforma de l'edifici, finalitzada en març de 2011. També deu el 40% de les despeses de funcionament de 2012, que ascendeix a 88.632 euros i el 60% de les despeses de 2013, que són 138.332 euros. Morera ha destacat que, "el més curiós és que la Generalitat sí que està pagant en temps i forma a residències amb places concertades gestionades per entitats privades, i és molt lamentable que no es pague a una residència pública que funciona bé".

  Per a Morera, "el govern de Fabra té unes altres prioritats, com pagar barbaritats de diners per un partit de bàsquet i deixar desateses a les persones majors de Bocairent. Sens dubte, el govern de Fabra viu fora de la realitat, no sap gestionar, malbarata els recursos públics i, a més a més, al ser un govern covard, que no reivindica el deute històric, fa que no tinguem recursos econòmics suficients per a garantir el benestar de les valencianes i els valencians".

  Subir