2 de marzo de 2021 2/3/21

EUPV exigeix la fi de la segregació per sexe a les escoles de l'Opus de Betxí

  Marina Albiol, diputada d'EUPV, assegura que portarà aquest tema a Les Corts Valencianes, “tornarem a reclamar a la Conselleria d'Educació que no continuen els concerts amb aquest tipus d'escoles, entenem que la Generalitat i aquests centres se situen al marge de la llei”.

  Albiol ha recordat que a Betxí hi ha dues escoles vinculades a l'Opus Dei, una sols per xiquets (Miralvent) i una sols per a xiquetes (Torrenova), aquestes escoles se situen al marge de la llei, “no estan complint amb la llei d'educació, que impedeix separar als xiquets i xiquetes en els centres educatius”.

  La diputada critica que aquestes escoles segregadores estan concertades, és a dir que estan rebent diners públics des de la Generalitat Valenciana. “No es pot tolerar que diners dels impostos de tots els ciutadans i ciutadanes vagen a parar a escoles elitistes que segreguen per sexe”, afirma la diputada.

  La parlamentària d'esquerres assenyala que el Tribunal Suprem ha dictaminant en varies ocasions en contra del finançament públic dels centres educatius que discriminen per raó de sexe, “pareix que la Consellera d'Educació vol estar al marge de la llei, i posa per damunt de les decisions dels tribunals la seua ideologia conservadora”.

  Albiol ha anunciat que tornarà a portar aquest tema a la comissió d'educació de Les Corts Valencianes, “és inassolible que en un moment on estan retallant en l'escola pública continuen destinant diners a escoles que no compleixen amb un dels principis bàsics de l'educació”.

  La representant d'esquerres assegura que aquests centres “no haurien d'existir, va en contra del sentit comú i de la realitat de la societat, però com a mínim no haurien de ser subvencionats per les administracions públiques”.

  Subir