elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Podem organitza una jornada sobre la problemàtica de l'aigua a Camp de Túria

Podem organitza una jornada sobre la problemàtica de l'aigua a Camp de Túria
  MÁS FOTOS
  Podem organitza una jornada sobre la problemàtica de l'aigua a Camp de Túria - (foto 2)

  La Secretaria de Participació Ciutadana i la Coordinadora Comarcal de Camp de Túria de Podem organitzen demà una jornada sobre la problemàtica de l'aigua en aquesta comarca de la província de València. La jornada, que se celebrarà en la Casa Nebot de Bètera a partir de les 11 hores de matí, «té com a objectiu aprofundir, des de diferents aspectes i perspectives, en el debat sobre la materialització del Dret Humà a l'Aigua i el Sanejament en el seu sentit més ampli,» ha explicat la Secretària de Participació Ciutadana, Anabel Mateu.

  «Aspirem a construir un espai de diàleg entre els diferents actors de la comarca, visibilitzar problemàtiques i aprofundir en debats emergents de major contingut pràctic,» afirmen des d'aquesta secretaria de Podem, «parlarem de la necessitat de garantir un mínim vital, de facilitar l'accés universal i d'aspectes tècnics de la gestió que afecten a l'eficiència i la sostenibilitat econòmica i ambiental del servei.»

  Les jornades es dividiran en dos grans blocs. Començaran amb una primera part de contextualització de les jornades, on personal especialitzat explicarà la situació de l'aigua a Camp de Túria, ens donaran algunes claus sobre la directiva marque-aigua, s'introduirà la qüestió de la remunicipalització i s'exposaran algunes de les polítiques desenvolupades per Podem sobre aquest tema.

  En una segona part, les persones assistents participaran en taules de treball orientades a mesures d'estalvi en el consum d'aigua i política de preus, abocaments domèstics i industrials i reutilització d'aigües residuals i remunicipalització i iniciatives en defensa de l'Aigua Pública.

  Finalment, es farà una posada en comú de conclusions, amb la intenció de generar un informe que, a manera de resum, arreplegarà els ensenyaments de la jornada, i s'emetrà un documental sobre Bétera.

  La comarca de Camp de Túria ha patit en els últims anys nombrosos problemes relacionats amb la sequera, la falta de depuració, contaminació per nitrats, privatització dels serveis o sobreexplotació derivada de la mala planificació urbanística.

  Subir