29 de mayo de 2020 29/5/20

L’equip de Govern enceta una ronda de converses amb les urbanitzacions del terme

  L’equip de govern de Bétera ha iniciat una ronda de converses amb les urbanitzacions del terme per tal d’atendre de manera personalitzada les reivindicacions i propostes que aquestes volen fer al consistori.

  La primera d’elles va tenir lloc divendres passat amb l’Associació de propietaris Mas Camarena. A la reunió assistiren per part de l’Ajuntament l’alcaldessa, Cristina Alemany, i els regidors Enric Álvarez, DaríaTerrádez, José Rodado, Neus Sanchis, Fernando Cantarino, Cristina Ballesteros, Maite Bes i Augusto Sevilla. En representació de l’associació de propietaris estigueren la presidenta, Mª Ángeles Sola Fernández, i el delegat Guillermo González.

  Una de les principals reivindicacions de l’agrupació fou la relativa als problemes sobre les inundacions que succeeixen en temporada de pluges. En aquest sentit, la regidora, Cristina Ballesteros, exposà el pla d’actuació que des del consistori es vol portar a terme i que comprèn dues etapes. Per una banda, i pel que fa als problemes que es donen a la zona nord, s’ha elaborat un estudi per a ubicar uns pous que permeten evitar aquestes inundacions. Per altra banda, una segona fase més complexa, comprèn la intervenció conjunta amb l’Ajuntament de Paterna. Aquest ha estat un problema històric i irresolt fins al moment. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’ha mostrat la ferma voluntat d’encetar de nou les converses amb aquest ajuntament veí per tractar de portar endavant un projecte conjunt que permeta resoldre els problemes.

  En altre ordre de coses, en la reunió es tractaren altres temes com el canvi d’ubicació de certs contenidors que ocasionen molèsties d’olors i sorolls a alguns veïns o la major presència policial en la zona, especialment, en els horaris d’entrada i eixida dels menors a les escoles per tal d’evitar embussos de trànsit o la realització d’activitats culturals al carrer dirigides als més menuts. Per altra banda els membres de l’Ajuntament també prengueren nota d’altres reivindicacions proposades per part dels veïns com la col•locació d’un rètol a l’entrada de la urbanització amb el nom de ‘Bétera’ o la substitució dels bancs a les parades dels autobusos per uns de nous.

  En relació a la construcció del centre cívic, la regidora Neus Sánchez va exposar a la junta de veïns les distintes problemàtiques amb les que s’encontren per executar la seua construcció. D’una banda els relatius a l’agent urbanitzador i la companyia de subministrament elèctric. Per altra banda, i el que més preocupa a l’actual corporació, és l’existència d’un informe d’avaluació ambiental de la Conselleria de Medi ambient en la que se sol•licita que es faça un estudi complet d’impacte sobre la ubicació d’unes línies d’alta tensió sobre el terreny on es pretén construir el centre cívic. Des de l’Ajuntament s’assenyala que es treballa per desbloquejar aquesta situació però que els informes dels tècnics sobre l’impacte d’aquestes línies serà el que, finalment, determine el tema pel bé del usuaris.

  La alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany, ha fet una valoració positiva d’aquesta reunió i ha posat l’accent principalment en la necessitat de portar endavant des de l’Ajuntament polítiques inclusives respecte a les urbanitzacions. En este sentit ha manifestat la intenció del seu equip de govern per “crear i afiançar vincles entre el nucli urbà i les distintes urbanitzacions”.

  Subir