29 de octubre de 2020 29/10/20

Héctor Català i Roberto Bravo, subcampions del món de Aquatló

Héctor Català i Roberto Bravo, subcampions del món de Aquatló - (foto 1)

  Dimecres, aprofitant la seua estada a Chicago, participaven al Campionat del Món d’Aquatló que se celebrava en el mateix lloc. Esta disciplina consta de 750m nadant i 5 qms corrent. Héctor i Roberto eixien en primera posició del sector de la natació, seguit molt de prop per l'altra parella espanyola que també participava en esta prova. En el sector de carrera a peu, van ser superats per l'altra parella espanyola aconseguint finalitzar en segona posició. Tot un somni inimaginable uns mesos enrere, es convertien així en subcampions del món d'Aquatló.

  Tal i com escriu Hector Català al seu blog, "un subcampionat del món és premi més que suficient a la nostra curta però intensa trajectòria". Una autèntica experiència de superació quan s'arriba a la meta, amb la qual "en estos segons et vénen al cap tots estos moments durs, hores d'entrenament, derrotes morals, decepcions i tens molt clar que tot val la pena", destaca el paratriatleta subcampió.

  Ja el divendres 18 de setembre, quedava el plat principal per al qual portaven mesos preparant-se, el Campionat del Món de Triatló, on s'anaven a enfrontar contra els millors triatletes de tot el món. Començaven a les 7 del matí, eixien forts a l'aigua, en quarta posició dels 750 metres de natació. Després d'una ràpida transició i després de donar-ho tot en els 20 qms de què constava el sector ciclista, es mantenien en sisena posició. Només faltaven els últims 5 qms de carrera a peu. Amb esta capacitat d'entrega, van donar-ho tot gaudint de l'experiència i van acabar aconseguint un setè lloc d'este Campionat del Món de Triatló.

  Recordem que el paratriatleta Héctor Català va ser entrevistat este estiu al nou programa de Ràdio Bétera “Des de la cadira”, dedicat a la diversitat funcional i que conduïx Leyre, quan van començar les emissions al mes de juliol, amb motiu del campionat d’Europa que es va celebrar a Ginebra (Suissa). Héctor i Roberto es coneixien des de ben menuts, van anar a l’IES Les Alfàbegues i al SOS de Bétera junts. Per este motiu, quan Héctor va començar a perdre visió i va decidir endinsar-se al món del paratriatló, Roberto es va oferir a ajudar-lo des del primer moment.

  Héctor Catalá ha nadat al SOS Bétera fins als 20 anys i Roberto Bravo, fins als 25 anys, quedant este últim en diverses ocasions campió d'Espanya de Salvament. Actualment, és monitor de la piscina i entrenador del SOS i competix en triatló amb el CEA Bétera.

  Subir