21 de enero de 2020 21/1/20

La Festa de les Alfàbegues arranca amb la presentació de les obreres i el concert de Maria del Mar Bonet amb la Banda de Bétera

La Festa de les Alfàbegues arranca amb la presentació de les obreres i el concert de Maria del Mar Bonet amb la Banda de Bétera - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La Festa de les Alfàbegues arranca amb la presentació de les obreres i el concert de Maria del Mar Bonet amb la Banda de Bétera - (foto 2)

  Divendres comença el programa fort de Les Festes de Bétera amb la presentació i exaltació de les obreres i els majorals. A les 23 hores, al recinte de l’Albereda, Andrea Ricart i Sandra Bravo (obreres fadrines) i Amparo Ramón i Amparo Ferrera (obreres casades) rebran les mostres d’afecte del públic i de tots els majorals encapçalats pel president, Rafael Moreno. En acabar l’acte se celebrarà el concert de la banda simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera amb la cantautora mallorquina, Maria del Mar Bonet, i el músic valencià Borja Penalba.

  El cap de setmana estarà farcit d’actes. Dissabte a les 18’30 h. es disputarà una partida de pilota en homenatge al pilotari “Ribes”, recentment desaparegut, i a les set de la vesprada començarà la Run Color Fest, una cursa divertida d’atletisme que recorrerà els carrers del poble. Ja per la nit l’Albereda acollirà un concurs de paelles i les actuacions de “Luna Llena” i “Just Inhumanos”. El diumenge es concentraran els actes de cultura popular amb “la Dansà”, des de la plaça del Sol fins la plaça del Mercat (23 h.) i “la Nit d’albaes”, a partir de les 24’00h. a l’església de la Puríssima i amb les veus de l’associació cultural “Xe que burrà”.

  Dilluns, dia de les Alfàbegues

  El proper dilluns serà la jornada més esperada pels festers i veïns de Bétera. Des de les 8 del matí es desenvoluparà la cercavila dels majorals, obreres i les autoritats fins a l’Hort de les Alfàbegues. A les 10 del matí eixiran les 16 monumentals Alfàbegues que recorreran els carrers de la localitat banyades per kilos i kilos de confetis i portades pels majorals fins realitzar l’ofrena a la Mare de Déu d’Agost. Per la nit, després de la processó religiosa, hi haurà coet de luxe a la placeta del Sol per acabar el dia amb “el Cant d’Albaes”.

  ocultar
  La Festa de les Alfàbegues arranca amb la presentació de les obreres i el concert de Maria del Mar Bonet amb la Banda de Bétera
  Subir