elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Emotiu adéu a les Falleres Majors de Bétera Lorena Cremades i María José Gelde

Emotiu adéu a les Falleres Majors de Bétera Lorena Cremades i María José Gelde

  Bétera digué el dissabte per la nit adéu a les que han sigut les Falleres Majors de 2015, Lorena Cremades i María José Gelde. Un acte bonic que estigué conduit per Amparo Carrascosa i que comptà amb dos extensos vídeos dels amics, familiars i companys de viatge en l'exercici faller que ara acaba. Els diferents parlaments feren esclatar les llàgrimes de les dues protagonistes de la nit, així com les cançons que interpretaren amb tabalet i dolçaina els cantaors de la "Colla Xe que burrà".

  Obrí l'acte el president de la Junta Local Fallera, José María Asensi, i el tancà –en representació de la corporació local– la regidora Daría Terrádez. Sorprengué la serenitat i la capacitat discursiva de la xiqueta María José Gelde que deixà bocabadats els assistents. Lorena Cremades aprofità el seu torn per recordar-li a María José, una vegada més, el fantàstic any que han passat juntes i per repetir-li que "l'amistat durarà per a sempre".

  La regidora Daría Terrádez rememorà el seu passat faller i exaltà la dona fallera i la dona treballadora "perquè les dones han anat guanyant-se el seu lloc treballant, moltes vegades en un lloc secundari, i moltes vegades enfrontant-se a la preeminència masculina. Per això també gràcies María José i Lorena, en nom de totes les dones que ara estan representades en els òrgans decisoris de les comissions falleres, fins i tot en les pròpies juntes falleres".
  Terrádez acabà el seu discurs amb els versos "Llençarem llenya a la brasa/ per cremar totes les pors/ i renàixer de les cendres, amb l'amor que ens crema el cor". Per tancar amb un "Sense València no hi haurà País, sense falles no hi haurà València".

  Després sonaren l'himne de Bétera i el de la C. Valenciana. El sopar de gala al Saló Azhor serví per posar el colofó a una nit fallera inoblidable.

   

  Subir