26 de mayo de 2020 26/5/20

El ple desestima l’al·legació del PP contra els pressupostos

El ple desestima l’al·legació del PP contra els pressupostos - (foto 1)

  A l’espera de ser publicats en el Butlletí Oficial de la Província, Bétera ja té pressupostos. El plenari extraordinari del divendres va resoldre desestimar l’al·legació presentada pel PP contra el procediment pel qual van ser aprovades les xifres econòmiques del consistori, que pugen a poc més de 17 milions d’euros.

  La portaveu popular, Elia Verdevío, manifestà no estar d’acord en l’explicació de la convocatòria del ple extraordinari. “ A mitjans d’agost van amb rapidesa”, afirmà Verdevío, per a després assenyalar que l’aprovació dels pressupostos en el darrer ple no havia seguit el procediment, tot argumentant que el secretari del consistori estimava les seues al·legacions.

  Cal recordar que els pressupostos es van ajornar a principis de l’estiu perquè el secretari del consistori explicà que s’havien de dur a aprovació per la Junta de Govern Local. Fetes les consultes pertinents, l’equip de govern (Compromís, PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) portà els comptes de nou al ple i quedaren aprovats.

  En el ple de divendres el regidor d’Hisenda, Enric Álvarez, respongué a la bancada popular amb tres informes favorables a l’actuació de l’Equip de Govern: el del Secretari Accidental, el de la Interventora i el de Cosital (Consell General de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local). Álvarez recordà que les decisions eren sempre polítiques i que la que havia pres el govern de Bétera estava avalada per eixos informes tècnics. El regidor de Compromís remarcà que el PP, quan governava, havia convocat igualment plenaris extraordinaris i els pressupostos havien arribat a aprovar-se tard i en algun cas– el de 2015– sense l’informe preceptiu de la interventora.

  L’ex alcalde popular, Germán Cotanda, demanà la paraula per culpar la interventora municipal per retardar-se en l’informe de l’any 2015.

  Per la seua banda, Salvador Beltrán (Mas Camarena-Cube) acusà el govern d’actuar de mala fe perquè aprovà els pressupostos “amb trucs de la vella política” referint-se a que faltava la regidora de Ciudadanos, Eva Martínez, que acabava de ser mare quan s’aprovaren els comptes. Beltrán arribà a dir que “sabien les faltes que tenia”.

  Enric Álvarez contestà contundentment a Beltrán. “Els trucs els fan els mags, els polítics prenim decisions”. El regidor de Compromís criticà al portaveu de Mas Camarena-Cube per tornar a parlar de “faltes” d’una companya de l’hemicicle municipal, quan l’equip de govern anava a aprovar de totes maneres els pressupostos amb el vot de qualitat de l’alcaldessa.

  Per la seua banda, el regidor no adscrit Pedro Gallén, carregà contra el secretari per “obstaculitzar” el treball dels regidors i qualificà al funcionari d’actuar “com un jutge” en compte d’assessorar als grups polítics. Gallén desacredità la manera en què, segons ell, s’han confeccionat els pressupostos perquè “no han sigut participatius”.

  Finalment, s’acordà la proposta de desestimar les al·legacions del PP amb els 11 vots a favor de Compromís, PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana i el regidor no adscrit; els 9 vots en contra de PP i Mas Camarena Cube; i l’abstenció de Ciudadanos.

  Subir