13 de noviembre de 2019 13/11/19

Bétera publica unes recomanacions sanitàries per evitar la proliferació del mosquit Tigre

  No obstant això, és important la col·laboració ciutadana per evitar que esta espècie puga arribar a instal·lar-se al nostre municipi, atès que en algunes poblacions del litoral mediterrani s'ha detectat la presència del mosquit tigre.

  El mosquit tigre (Aedes albopictus) és un mosquit catalogat com a espècie invasora que prové del sud-est asiàtic i l'expansió per Europa és a causa del comerç internacional. A Espanya es va detectar per primera vegada a l'estiu de 2004 a Sant Cugat del Vallés (Barcelona) i des d’aleshores la seua presència s'ha anat estenent per tota la costa mediterrània. L'adult de mosquit tigre es reconeix pel seu comportament (vola baix i pica sobretot de dia) i perquè és xicotet i negre, amb ratlles blanques té una sola ratlla blanca al cap i al tòrax. La ratlla blanca al cap i tòrax és la característica més important per reconèixer al mosquit tigre i no confondre-ho amb altres espècies.

  Viu principalment en zones urbanes, i la cria es produeix en recipients xicotets amb aigua estancada que solen estar en propietats privades on la femella diposita els ous.

  Per este motiu, i fent ús de les recomanacions de la Direcció General de Salut Pública de la mateixa manera que altres municipis les estan difonent, des de la regidoria de Sanitat de Bétera s'anima als ciutadans en les següents:

  Recomanacions per a evitar la proliferació del mosquit tigre

  -Evitar recipients que puguen acumular aigua estancada (galledes, bidons, cendrers, taps, plats de testos, fonts...) perquè no hi haja llocs de cria i impedir la reproducció.

  -Mantindre els nivells de clors adequats a les piscines, basses i estanys durant tot l'any perquè no crien allà.

  -Protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres perquè no posen els seus ous.

  -Vigilar el reg per degoteig, que pot deixar xicotets punts d'aigua en macetes i plats. Cal retirar l'aigua sobrant del reg de les plantes.

  -Renovar cada 2 o 3 dies l'aigua dels abeuradors dels nostres animals.

  -Tirar aigua en els embornals, almenys una vegada a la setmana, per evitar l’estancament.

  Amb estes accions podem evitar que este mosquit s'instal·le al nostre municipi, ja que cria preferentment en zones privades perquè necessita molt poca quantitat d'aigua per dipositar els ous i qualsevol xicotet recipient que puga acumular aigua és suficient.

  Si vols ajudar a evitar les molèsties ocasionades per este mosquit, pots participar en la investigació, seguiment i control de l'expansió del mosquit tigre en el següent enllaç: http://atrapaeltigre.com

  ocultar
  Bétera publica unes recomanacions sanitàries per evitar la proliferació del mosquit Tigre
  Subir