2 de abril de 2020 2/4/20

Bétera penalitza Bankia Habitat amb 1’4 milions d’euros per no finalitzar el PAI dels sectors R-8 i R-9

Bétera penalitza Bankia Habitat amb 1’4 milions d’euros per no finalitzar el PAI dels sectors R-8 i R-9 - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Bétera penalitza Bankia Habitat amb 1’4 milions d’euros per no finalitzar el PAI dels sectors R-8 i R-9 - (foto 2)

  El ple de l’Ajuntament de Bétera celebrat la nit de dilluns aprovà per unanimitat penalitzar la mercantil “Bankia Habitat” amb 1.436.384,40 euros per no haver finalitzat les obres d’urbanització dels sectors R-8 i R-9 en el termini establert. Es tracta d’un PAI, pròxim a les zones residencials de Mas Camarena i Torre en Conill, que s’inicià en 2002 en una superfície de 346.000 m2 i que tenia una previsió d’albergar 520 vivendes.

  Bankia Habitat hauria d’haver construït un col·lector de pluvials per a donar servici a les vivendes ja consolidades, i les que no s’han desenvolupat per l’esclat de la crisi, però esta infrastructura no s’ha realitzat. En el procés de negociació –i amb els estudis tècnics adients de l’àrea d’urbanisme municipal– es va arribar a un acord per ambdues parts per substituir el col·lector per un dipòsit d’aigües de pluja. Una bassa de drenatge sota el sòl que feia la mateixa funció que el col·lector però que tenia un cost menys elevat. Esta infrastructura tampoc s’ha fet; i es va aprovar en 2010.

  Per això l’equip de govern (Compromís, Mas Camarena-Cube, PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) portaren ahir al ple la proposta de penalització que tingué el suport del PP, Ciudadanos i del regidor no adscrit.

  La regidora d’Urbanisme, Neus Sánchez (Compromís) explicà en acabar el ple que el consistori té dos avals de Bankia Habitat, un de 6 milions pel col·lector que no s’ha fet i un altre d’1’4 milions per les obres d’urbanització. Ara se li afegirà la sanció per l’incompliment dels terminis. La responsable d’Urbanisme apuntà que “l’ajuntament està posant tota la maquinària perquè s’acabe l’urbanització ja que, a més a més, hi ha propietaris particulars en la zona, que no empreses, que també estan pagant els interessos de l’aval cada tres mesos i que haurien deixat de pagar-los si en 2010 s’hagueren conclòs les obres”.

  Subir