7 de junio de 2020 7/6/20

Bétera aprova 17 milions d’euros per als pressupostos municipals de 2016

Bétera aprova 17 milions d’euros per als pressupostos municipals de 2016 - (foto 1)

  L’equip de govern (Compromís, PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) trau endavant els comptes per al present exercici amb els vots en contra de PP, Mas Camarena-Cube, la abstenció del regidor no adscrit i la absència de la regidora de Ciudadanos

  L’Ajuntament de Bétera ja té pressupostos per a 2016. El 23 de juny s’ajornà l’aprovació en la sessió plenària davant del dubte apuntat pel secretari municipal, qui va argumentar que en cas d’empat en la votació, l’alcaldessa no podia trencar-lo amb el vot diriment o de qualitat i s’havia de traslladar a la Junta de Govern Local. Finalment dijous s’aprovà el pressupost en el plenari de juliol. Unes xifres que sumen poc més de 17 milions d’euros. L’equip de govern consultà al Consell General de Secretaris, Interventors o Tresorers de l’Administració Local (COSITAL) per avalar que la decisió havia de recaure en el ple i no en la Junta de Govern.

  A més a més, el regidor de Personal, José Rodado, explicà amb detall totes les consultes realitzades i argumentà que hi havia una sentència que –a falta de publicar-se– declara inconstitucional l’aprovació dels comptes mitjjançant la Junta de Govern Local. A Bétera dos opinions diferents –la del secretari i la de la interventora– propiciaren les consultes i l’ajornament de la decisió.

  Els pressupostos s’aprovaren amb els vots a favor de Compromís (6), PSOE (3) i Asamblea Bétera Ciudadana (1) i en contra de PP (6) i Mas Camarena-Cube (3). El regidor no adscrit, Pedro Gallén, es va abstindre i la regidora de Ciudadanos, Eva Martínez, no assistí al ple en haver sigut mare recentment. Així que no feu falta el vot de qualitat de l’alcaldessa per a traure endavant els comptes.

  La portaveu del PP, Elía Verdevío, explicà que rebutjaven els pressupostos municipals davant dels dubtes que generaven les dos opinions dels tècnics del consistori. El PP anuncià la possibilitat de realitzar accions administratives i judicials davant de l’acord de l’equip de govern. El regidor de Personal, José Rodado (Compromís), recordà als populars que ells quan governaven aprovaven propostes que comptaven amb diferents informes contradictoris.

  Salvador Beltrán, portaveu de Mas Camarena-Cube, afirmà que l’equip de govern havia dut els pressupostos al plenari aprofitant que faltava la regidora de Ciudadanos i arribà a dir que “calia respectar a una dona absent”. José Rodado li respongué: “Salvador, es respecten a totes les dones, absents o no”. El regidor de Compromís recordà que el plenari es convocà quan la regidora de Ciudadanos no havia donat a llum. “L’equip de govern ha portat els pressupostos al plenari per una decisió política. El ple és la màxima representació del poble i no la Junta de Govern Local. Si ho haguérem aprovat per la Junta de Govern ara l’oposició també ho criticaria”.

  El regidor no adscrit, Pedro Gallén, es va abstindre a la vegada que es manifestà en desacord amb les formes de presentació dels pressupostos i la falta de participació en els mateixos.

  Com ja explicaren en el plenari frustrat dels pressupostos del passat 23 de juny, segons l’executiu, els comptes “tracten de donar resposta al context econòmic i social” i, en este sentit, “les prioritats principals són el benestar de la comunitat i l’atenció a les persones, en especial aquells sectors amb major risc de vulnerabilitat”. És per aquest motiu que algunes partides s’han incrementat notòriament, com per exemple la destinada a ajudes socials que passa a comptar amb 300.000 €, suposant un increment del 50% respecte a l’any anterior. Per primera vegada, a més, els pressupostos compten amb una partida dirigida a persones amb discapacitat funcional, que ascendeix a 14.900 €.

  Subir