22 de noviembre de 2019 22/11/19

Bétera aposta per una única autoritat de transport per a l'àrea metropolitana de València

Bétera aposta per una única autoritat de transport per a l'àrea metropolitana de València - (foto 1)

  L'alcaldessa, Cristina Alemany, signa la declaració institucional amb la consellera de Vertebració del Territori, María José Salvador, per crear l'organisme que coordine i gestione les comunicacions entre més de mig centenar de municipis. La Generalitat i els ajuntaments volen millorar les connexions amb el Cap i Casal, amb un ús eficient i de qualitat de les línies d'autobús, trens de rodalies i metro. Cristina Alemany ha demanat recentment una reunió a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per tractar la necessitat d'ampliar la freqüència d'horaris del metro a Bétera.

  Bétera vol que les comunicacions amb València siguen més òptimes i útils per als veïns. L'alcaldessa, Cristina Alemany, donà el dilluns un pas important perquè el poble no es quede despenjat de les comunicacions amb la ciutat de València. Per això signà, amb la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, una declaració institucional que reconeix la necessitat de crear una autoritat única de transport per a l'àrea metropolitana de València, que gestione el transport metropolità i que oferisca un servei de major qualitat als ciutadans.

  Una seixantena d'alcaldes de l'àrea metropolitana de València i d'altres pobles de comarques veïnes, com és el cas de Bétera, signaren el protocol per impulsar l'ens que facilitarà un nou contracte-programa per mllorar el finançament del transport públic. La conselleria de Vertebració del territori ha anunciat la creació de dues comissions, una de caràcter institucional i una altra tècnica per a la creació de l’autoritat supramunicipal.

  La comissió institucional estarà integrada per la conselleria, els batles de l’Àrea de València, un representant de la Federació Valenciana de Municipis (FVMP), un de la direcció general d’Obres Públiques, i un representant de la conselleria d’Hisenda. La comissió tècnica estarà integrada per tres tècnics de la Generalitat, dos tècnics de l’Ajuntament de València, un tècnic de cadascun dels operadors públics de transport, EMT i FGV, i un tècnic designat per la FVMP.

  Cristina Alemany creu que esta és una bona notícia per als usuaris del transport públic de Bétera que viatgen a València en un moment en el qual l'alcaldessa ha demanat una reunió a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per estudiar l'increment de la freqüència de trens des de Bétera cap a València.

  ocultar
  Bétera aposta per una única autoritat de transport per a l'àrea metropolitana de València
  Subir