31 de octubre de 2020 31/10/20

Agustí Hernàndez mostra l’encant dels pobles abandonats a Bétera

    Fou una xarrada emocionant, d’aquelles en les quals només eixir ja t’entren ganes de viure tot el que ha explicat el ponent. I certament la temàtica convidava a agafar carretera i manta este cap de setmana.

    El periodista d’Alboraia Agustí Hernàndez presentà divendres a l’Antic Ajuntament de Bétera els seus dos llibres sobre pobles abandonats. Treballs d’investigació i recerca per constatar com ha sigut el despoblament dels nuclis urbans més rurals de les nostres comarques i de la península ibèrica; però també per manifestar la diversitat de les causes de la desaparició d’eixos poblats: la guerra, les diferents crisis econòmiques, els desastres naturals (inundacions o terratrèmols) i les intervencions de l’home (creació de pantans, fonamentalment).

    Però els llibres “Pobles valencians abandonats” i “Pobles abandonats de la Península Ibèrica” (tots dos editats gràcies a micromecenatges) són, a més a més, unes excel·lents guies turístiques. Uns fantàstics recorreguts mediambientals i paisatgístics per conèixer els indrets més bonics de la nostra geografia.

    L’acte estigué presentat per l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, qui convidà els presents a gaudir de la programació cultural que impulsa l’ajuntament.

    Subir