elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera

Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera
    MÁS FOTOS
    Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 2)
    Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 3)
    Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 4)
    Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 5)
    Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 6)

    Bétera ha viscut hui el seu dia gran de les Festes d’Agost amb el recorregut que han realitzat les 16 alfàbegues gegants portades pels majorals i els festers. Enguany les plantes han arribat als 2’5 metres d’altura amb un pes que ha superat, en la majoria dels casos, els 1.000 kilos.

    La jornada ha arrancat a les huit del matí per a recollir, en passacarrer i des de l’ajuntament, a les dues obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo. Després, obreres, majorals i autoritats s’han dirigit a l’Hort de les Alfàbegues on el cultivador Ramon Asensi els ha lliurat les preuades plantes aromàtiques.

    Passades les 10 del matí han eixit a rodar pels carrers de Bétera en direcció a l’església. Més de 8.000 kilos de confeti han omplit de color cada pas de les alfàbegues entre música, barralets i les “voltetes” de les obreres (gir sobre elles mateixes).

    L’esclat de color blau (el confeti dels majorals d’enguany) s’ha descobert a la placeta del Sol quan ja més de 7.000 persones havien acompanyat la processó pels carrers de Bétera.

    A les 14:30 hores les obreres casades, Amparo Ferrera i Amparo Ramón, procedien a col·locar les mantellines a les obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo, davant del retaule ceràmic que hi ha front a l’església. Una a una les alfàbegues han entrat a la parròquia a excepció de les dues més grans, les de les obreres fadrines, que han quedat a la porta del temple.

    Aquesta nit els coets començaran a prendre protagonisme en les festes amb les cordaes i coetaes.

    Subir