26 de enero de 2021 26/1/21

Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera

Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 2)
  Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 3)
  Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 4)
  Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 5)
  Més de 7.000 persones acompanyen les Alfàbegues gegants pels carrers de Bétera - (foto 6)

  Bétera ha viscut hui el seu dia gran de les Festes d’Agost amb el recorregut que han realitzat les 16 alfàbegues gegants portades pels majorals i els festers. Enguany les plantes han arribat als 2’5 metres d’altura amb un pes que ha superat, en la majoria dels casos, els 1.000 kilos.

  La jornada ha arrancat a les huit del matí per a recollir, en passacarrer i des de l’ajuntament, a les dues obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo. Després, obreres, majorals i autoritats s’han dirigit a l’Hort de les Alfàbegues on el cultivador Ramon Asensi els ha lliurat les preuades plantes aromàtiques.

  Passades les 10 del matí han eixit a rodar pels carrers de Bétera en direcció a l’església. Més de 8.000 kilos de confeti han omplit de color cada pas de les alfàbegues entre música, barralets i les “voltetes” de les obreres (gir sobre elles mateixes).

  L’esclat de color blau (el confeti dels majorals d’enguany) s’ha descobert a la placeta del Sol quan ja més de 7.000 persones havien acompanyat la processó pels carrers de Bétera.

  A les 14:30 hores les obreres casades, Amparo Ferrera i Amparo Ramón, procedien a col·locar les mantellines a les obreres fadrines, Andrea Ricart i Sandra Bravo, davant del retaule ceràmic que hi ha front a l’església. Una a una les alfàbegues han entrat a la parròquia a excepció de les dues més grans, les de les obreres fadrines, que han quedat a la porta del temple.

  Aquesta nit els coets començaran a prendre protagonisme en les festes amb les cordaes i coetaes.

  Subir