5 de marzo de 2021 5/3/21

Benissa va solucionar en 2018 el 77% de les 400 incidències comunicades en el servei online de la Línia Verda

Benissa va solucionar en 2018 el 77% de les 400 incidències comunicades en el servei online de la Línia Verda - (foto 1)

  L'Ajuntament de Benissa ha solucionat el 77% de les incidències tramitades durant l'any passat a través del servei online de la Línia Verda (liniaverdabenissa.com), una ferramenta digital que facilita a la ciutadania la comunicació d'incidències comuns relacionades amb la via pública i altres equipaments i serveis públics d'àmbit municipal.

  Durant l'any 2018 s'han comunicat un total de 405 incidències, dirigides a distints departaments i àrees municipals. La tipologia de desperfecte més freqüent correspon a 'Fems', seguit de 'Voreres i Calçades', 'Neteja', 'Parcs i Jardins' i 'Enllumenat'.

  El servei suposa un pas important en la implicació de la ciutadania i en la gestió de tots aquells aspectes relacionats amb el dia a dia del nostre municipi i és, en conseqüència, una línia d'actuació important per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la gestió dels recursos municipals. L'augment constant de la col·laboració ciutadana per a la comunicació d'incidències mitjançant el servei Línia Verda ha significat que s'amplien les seues funcionalitats per a així augmentar la participació dels veïns i veïnes en la gestió municipal.

  Per a poder utilitzar aquest servei és necessari procedir a la descàrrega de l'APP Línia Verda, un procediment ràpid i senzill. Per a això, la persona usuària accedeix a Google Play o APP STORE en funció de la tecnologia emprada en el seu Telèfon intel·ligent (Android/iOS). Una vegada localitzada, es duu a terme la descàrrega de forma gratuïta.

  Per a comunicar una incidència, cal punxar sobre el botó "Nova Incidència". Un desplegable amb les diferents tipologies d'incidències apareix en pantalla. L'usuari selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De forma automàtica, l'APP detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre aquesta. Ja només queda donar al botó d'enviar. Una vegada enviada, personal de l'Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per a donar solució a la incidència detectada. El ciutadà al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produïsca un canvi en l'estat d'aquesta.

  A través de Línia Verda també es pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. N'hi ha prou amb seleccionar l'opció de "Feix la teua consulta". En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d'un equip de persones expertes en la matèria de forma completament gratuïta.

  Per a l'Ajuntament de Benissa, els resultats obtinguts durant 2018 són positius, per la qual cosa anima a veïnes i veïns a descarregar l'aplicació i fer ús de la mateixa sempre que s'estime convenient.

  Subir