elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Tot a punt per a l'inici de les Festes Patronals

Tot a punt per a l'inici de les Festes Patronals

  El programa de les Festes Patronals ja s'ha presentat públicament i la seua versió digital ja es pot consultar també des del web de l'Ajuntament. El regidor de Festes, Ilde Añó, acompanyat de la reina de les Festes, Laura Ferrer, el president de la Comissió de Festes, Guillem Escuder, i els membres de la Comissió de Festes Ivan Aleman i Ángel Laguna, ha presidit la presentació, a la qual han assistit també la dulcinea, les dames i les dames infantils.

  El regidor ha destacat que es tracta d'un programa «amb un format més atractiu», i que «inclou molts actes nous i d'altres que s'han recuperat d'anys anteriors». Añó ha ressaltat el fet que les festes comencen en divendres, «per tal de donar el màxim protagonisme a la reina i les dames», en un escenari que s'ubicarà a la plaça de Sant Bartomeu, amb 1.200 cadires «per tal que tota la gent puga disfrutar de l'inici de les Festes».

  Com a novetat, enguany el programa es repartirà als domicilis de Benicarló els dies 12 i 13 d'agost i el 15 d'agost es repartirà de 20.00 a 21.00 hores al passeig de Ferreres Bretó. A partir del dia 16 d'agost, hi haurà programes de mà disponibles a la Tourist Info. En total, s'han imprés 13.000 programes grans i 12.000 de mà.

  El programa manté, en general, els actes més tradicionals i se n'afegeixen alguns de nous, amb la voluntat declarada de donar-li un caràcter més popular a tots i cadascun dels actes programats. El Mesódromo repetirà edició, amb la participació de cinc restaurants. Estarà obert del 20 al 28 d'agosti el preu de la tapa + beguda serà de 3 euros.

  Els actes tradicionals com la Nit del Certamen (divendres 19), la Gala d'Entitats (dijous 25) o el sopar de pa i porta (dilluns 22) es mantindran a la programació amb les mateixes característiques que els últims anys. Pel que fa al dia gran de les festes, Sant Bartomeu, enguany, la missa tindrà lloc al matí i la processó per la vesprada. A la nit, tindrà lloc al mascletà nocturna des de la plaça de la Constitució.

  En l'apartat musical, destaca l'aposta per les orquestres populars i el canvi d'ubicació del recinte del Pavelló Poliesportiu, ja que enguany l'entrada es farà pel carrer de les Illes Canàries.

  Pel que fa als bous, enguany hi ha programats cinc dies d'espectacles taurins, amb les tradicionals entrades de bous. També hi haurà mercat medieval del 26 al 28 d'agost i la tradicional desfilada de carrosses i el castell de focs d'artifici, que tancaran les festes diumenge dia 28.

  La venda d'entrades per al ball del Certamen i la gala d'Entitats tindrà lloc els dies 16 i 17 d'agost de 20.00 a 21.30 hores al local de la Comissió de Festes (plaça de l'Ajuntament).

  Tant el regidor de Festes, Ilde Añó, com la resta de membres de la taula han agraït el treball realitzat per la Comissió de Festes i han animat veïns i visitants a participar activament en tots els actes programats.

  Subir