13 de julio de 2020 13/7/20

Programa de formació Aula Ciclista 2016

  El regidor d'esport de l'Ajuntament de Benicarló Carlos Flos, acompanyat de Jose Julian Balaguer membre de l'Associació de ciclistes professionals han presentat l'Aula Ciclista 2016.
  Degut a la coincidència que enguany, concretament el dia 5 de Setembre, la Volta Ciclista a Espanya passara per Benicarló, i donat que Peníscola es una de les metes de la cursa, l'Associació de ciclistes professionals ha programat l'Aula ciclista 2016 que s'ha dut a terme del 15 de Març al 14 de Juny i en la que han participat 1850 alumnes de tercer, quart, cinqué i sisé de primaria de 10 escoles de la comarca, 5 escoles de Benicarló, 2 de Peníscola, 1 de Vinaròs, 1 de Càlig i 1 de Sta Magdalena de Polpís.

  Aquesta Aula Ciclista, te com a principal objectiu formar els alumnes en educació vial, circular amb la màxima seguretat, conéixer la senyalització de les seves maniobres, o conéixer millor el se vehicle entre d'altres.

  D'entre els 1850 xiquets i xiquetes que han participat en aquest programa formatiu, 120 han estat seleccionats per a participar en la Volta Ciclista Júnior que es dura a terme 2 hores abans de l'arribada a la meta de Peníscola de la Volta Ciclista a Espanya 2016, i en la que 8 ( dos per categoria ) seran els participants de la Volta Júnior que tindran la possibilitat de pujar al pòdium amb els ciclistes professionals.

  El ciclisme es un esport molt complet i popular que permet que els xiquets s'inicien en valors com la responsabilitat ciutadana, el respecte a les normes de la circulació i la percepció i avaluació del risc i la seguretat.

  El regidor Carlos Flos al igual que Jose Julian Balaguer en representació de l'associació de ciclistes professionals, han destacat la importància de formar des de menuts els futurs ciclistes i el regidor aprofitava l'ocasió per desvetllar la possibilitat de que en el Programa Esportiu de l'Ajuntament s'incloga aquesta activitat .

  Per la seu banda Jose Julian Balaguer ha volgut agrair expressament la col·laboració de l'Ajuntament de Benicarló en aquesta Cursa Júnior.

  Subir