elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Policia Local vigilarà el consum d'alcohol entre menors durant les Festes Patronals

La Policia Local vigilarà el consum d'alcohol entre menors durant les Festes Patronals
  • La Junta de Seguretat Local s'ha reunit a l'Ajuntament de Benicarló per a planificar l'operatiu de seguretat a les Festes Patronals i traçar estratègies de lluita contra la delinqüència

  • Trenta agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil vetlaran cada dia per la seguretat i per evitar el consum d'alcohol entre els menors d'edat

MÁS FOTOS
La Policia Local vigilarà el consum d'alcohol entre menors durant les Festes Patronals - (foto 2)

La reunió de la Junta de Seguretat Local ha estat presidida per l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i ha comptat també amb la presència del tinent de la Guàrdia Civil, Javier Ayuso, el cap de la Policia Local, Agustín Parra, el Regidor de Seguretat, Ximo Bueno, el regidor de Festes, Ilde Añó, i representants de la resta de grups polítics municipals.

Entre les mesures anunciades destaca el fet que enguany no es permetrà l'entrada de menors al recinte de penyes. No valdrà per a intentar-ho, la autorització paterna. Tampoc es permetrà la venda d'alcohol a menors d'edat. L'alcaldessa ha assegurat que la policia «es mostrarà molt estricta en la identificació de menors que consumisquen alcohol i comunicarà el fet als pares».

Entre els punts que s'han posat sobre la taula, destaquen també algunes novetats derivades del fet que enguany la majoria d'actes programats tindran lloc a les places i els carrers de Benicarló. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Agustín Parra, ha anunciat que el carrer d'Andalusia estarà tancat al trànsit al llarg de totes les festes entre els vials de Manuel Alvar i Alfons XIII. La decisió es deriva de la nova ubicació de l'escenari del Pavelló Poliesportiu.

Parra ha dit també que es prohibirà estacionar al carrer de les Illes Canàries. La instal·lació del «Mesódromo» i les nombroses activitats programades a la plaça de Mossén Tomàs han aconsellat aquesta decisió.

Un altre dels canvis afecta al castell de focs artificials, que enguany es dispararà des de la platja del Morrongo i el Passeig Marítim Sud. Això provocarà la prohibició d'accedir a algunes zones que fins ara eren permeses. En canvi, l'escullera del Port quedarà oberta al public, fet que permetrà una excel·lent visió de l'espectacle.

La delinqüència baixa en 17 punts respecte al primer semestre de l'any passat

Paral·lelament a l'operatiu de les Festes Patronals, la Junta de Seguretat ha fet un repàs a les estadístiques dels últims mesos. En aquest sentit, el tinent de la Guàrdia Civil de Benicarló ha anunciat que la criminalitat a Benicarló ha experimentat un clar descens respecte a 2015. Ayuso ha subratllat també que el nombre de delictes a Benicarló es troba significativament per baix de la mitjana nacional, setze punts per damunt de la xifra registrada a la ciutat.

La millora en les estadístiques es percep també en l'àmbit rural, on Benicarló millora en vora tres punts percentuals la mitjana nacional. Enguany, el camp de Benicarló ha registrat 22 delictes, entre els quals destaquen els robatoris d'estris i ferramentes en casetes de camp.

Tot i la millora global de les estadístiques, la Guàrdia Civil ha constatat un increment dels delictes telemàtics, com a conseqüència de la irrupció de la delinqüència a Internet i les noves xarxes de comunicació.

Subir