26 de febrero de 2020 26/2/20

La Policia Local de Benicarló s'incorpora a la lluita contra la violència de gènere

La Policia Local de Benicarló s'incorpora a la lluita contra la violència de gènere - (foto 1)

  L'Ajuntament de Benicarló ha fet un pas més enllà en la lluita contra la violència de gènere i ha firmat un conveni amb la Secretaria d'Estat d'Interior per tal d'incorporar el cos de la Policia Local al sistema de seguiment integral en casos de violència de gènere. En virtut d'aquest conveni, la Policia, que en principi no té competències en violència de gènere, participarà en el repartiment de les víctimes i, a més, tindrà accés a la base de dades VioGen, de nivell nacional, que gestiona la secretaria d'estat d'Interior.

  En principi, la tasca de la Policia Local se centrarà en les víctimes considerades de nivell baix (en una escala de baix, mig, alt i extrem) i permetrà una major coordinació amb la Guàrdia Civil i la resta de cossos i forces de seguretat implicats en la violència de gènere. A nivell pràctic, aquesta major coordinació implicarà una millor atenció a les víctimes i evitarà que hagen de repetir les declaracions davant dels diferents cossos de seguretat.

  L'acord també permetrà la possibilitat de crear una taula psicosocial on estaran presents tècnics de la Regidoria de Benestar Social, l'oficina del delicte, el Centre Dona 24 hores, Creu Roja, i totes aquelles entitats que tenen alguna competència en serveis socials.

  Tant l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, com el subdelegat del Govern, David Barelles, s'han mostrat molt satisfets per aquest acord, atés que és un tema que «preocupa a tots els nivells». «Estem segurs -ha dit l'alcaldessa- que serà un acord molt positiu per a totes les parts i especialment per a les víctimes».

  De les 59 dones que actualment tenen protecció a Benicarló, 56 estan en l'escala de risc no apreciat o baix.

  Subir