29 de enero de 2020 29/1/20

10 parelles de falciots nidifiquen als nius artificials de la plaça dels Telers

10 parelles de falciots nidifiquen als nius artificials de la plaça dels Telers - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  10 parelles de falciots nidifiquen als nius artificials de la plaça dels Telers - (foto 2)

  Dels 14 nius artificials instal·lats a la plaça dels Telers i a l'Auditori, 10 han estat ocupats per parelles de falciots per a la posta d'ous. La presència d'aquests pardals ajudarà en la lluita contra els mosquits i se sumarà als tractaments que ja ha començat a realitzar l'Ajuntament.

  La instal·lació de nius artificials a la plaça dels Telers de Benicarló i a l'Auditori Pedro Mercader ha donat bons resultats: dels 14 nius instal·lats, 10 han estat ocupats per parelles de falciots per a la posta d'ous. Donada la bona acollida que estan tenint els nius artificials, l'Ajuntament s'està plantejant d'instal·lar-ne més de cara a l'any que ve i fins i tot s'està pensant de fer tallers per ensenyar a construir nius artificials a ciutadans que s'han mostrat interessats en la qüestió.

  «Podem estar contents -ha dit el regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno- que els nius els hagen agradat». «Aquests pardals -ha destacat el regidor- mengen tones d'insectes, així que quants més en tinguem, menys mosquits apareixeran».

  La lluita contra el mosquit és, precisament, un dels principals arguments per a mantindre les colònies de falciots. En aquest sentit, Ximo Bueno ha assenyalat que «avui per avui encara no s'ha detectat la presència del mosquit tigre a Benicarló». «Sí que tenim colònies de mosquit endèmic, però estan controlades i ja hem fet els tractaments corresponents en els embornals», ha afegit.

  El regidor ha constatat que «el sistema de control del mosquit el tenim molt ben assumit i estem fent un seguiment exhaustiu dels focus més importants. El que hem de fer és insistir en les campanyes de conscienciació». «No podem baixar la guàrdia. És un tema complex i hem de treballar tots junts». Des de la Regidoria de Medi Ambient es demana sensibilitat i cooperació per part dels ciutadans en el sentit de no tindre recipients amb poca aigua en les terrasses, cossis amb aigua o piscines amb aigua estancada. També al Cementeri Municipal es demana als ciutadans que canvien l'aigua sovint.

  Subir