elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Maria Teresa Traver rebrà el premi Carxofa d'Or 2016

    El Consell Agrari Municipal ha aprovat per unanimitat atorgar la Carxofa d'Or 2016 a Maria Teresa Traver, agricultora i una de les màximes impulsores de la Festa de la Carxofa. La 23a edició de la Festa també reconeixerà el treball dels agricultors Joaquín Llorach i Antonia Calvet, per tota una vida dedicada al camp.

    L'Ajuntament de Benicarló està ultimant els detalls de la XXIII Festa de la Carxofa, que enguany atorgarà el seu reconeixement més important, la Carxofa d'Or, a una persona que hi ha treballat des del primer dia en l'organització de la Festa: Maria Teresa Traver, agricultura i una de les màximes impulsores de la Festa. Maria Teresa Traver va fundar l'Associació de la Dona Llauradora el mateix any que arrancava la festa, fa 23 anys, i amb el seu treball des de la Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament va crear el Consell Agrari Municipal i va aconseguir els màxims distintius de qualitat per a la carxofa: primer el segell de qualitat i després la denominació d'origen.

    Maria Teresa Traver, que ha estat durant 16 anys regidora de l'Ajuntament de Benicarló, amb una primera legislatura (1991-1995) on era l'única dona en tota la Corporació Municipal, rebrà la Carxofa d'Or el proper 29 de gener durant el tradicional Sopar de Gala de la Festa de la Carxofa.

    Amb aquest reconeixement a tants anys de treball, l'Ajuntament vol reconèixer l'esforç i el treball menys visible, més sacrificat i més humil de les persones que des del primer dia han estat al costat de la Festa.

    La XXIII edició de la Festa de la Carxofa també reconeixerà l'esforç i la dedicació d'un matrimoni de llauradors de Benicarló, Joaquín Llorach Verge (conegut com a lo Rull) i Antonia Calvet Llorach, per tota una vida dedicada al camp i a la lluita en favor dels drets dels agricultors.

    La Festa de la Carxofa començarà oficialment el 15 de gener amb les Jornades del Pinxo (fins al 31 de gener) i continuarà amb la tradicional torrada popular (30 de gener), la Demostració Gastronòmica (31 de gener) i les Jornades Gastronòmiques als restaurants (del 31 de gener al 6 de març).

    Subir