elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

‘Musicant Benicarló’ serà el preludi de les Festes Patronals

‘Musicant Benicarló’ serà el preludi de les Festes Patronals
  MÁS FOTOS
  ‘Musicant Benicarló’ serà el preludi de les Festes Patronals - (foto 2)

  L'espectacle ‘Musicant Benicarló’ tornarà als escenaris el proper 14 d'agost com a preludi de luxe a l'inici de les Festes Patronals. El muntatge, produït per la Penya Setrill amb la col·laboració de l'Ajuntament, és un trajecte per la història de la ciutat de Benicarló a través de la dansa, la música, el cant i la paraula.

  ‘Musicant Benicarló’ és una narració multidisciplinària que integra dansa tradicional, ballet clàssic, cant, música antiga i moderna i narrativa oral. La representació planteja un trajecte a través de la història de Benicarló des del seu naixement com a alqueria fins als nostres dies. La proposta parteix d'una idea original de la Penya Setrill amb motiu del seu vint-i-cinqué aniversari, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Benicarló. Una dotzena d'associacions i entitats culturals de la ciutat participen activament en aquest espectacle.

  Programat amb anterioritat al llarg de tres dies a principi del mes de Juliol, dos de les representacions previstes van haver de suspendre's degut als forts aiguats que van descarregar sobre Benicarló. Ara, la Regidoria de Festes ha recollit la proposta de la Penya Setrill per tal que Benicarló puga gaudir de l'espectacle, i la representació servirà com a pòrtic cultural i lúdic de la setmana de festes.

  El regidor de Festes, Ilde Añó, ha dit que «l'interès i la qualitat de ‘Musicant Benicarló’ mereixen el suport de l'Ajuntament.» Añó ha afegit que «donat que ja no era possible integrar la representació en el programa de festes, s'ha buscat una data idònia que servirà com a excel·lent preludi de la setmana festiva».

  El president de la Penya Setrill, José Luis Guzmán, ha agrait la col·laboració de l'Ajuntament en l'organització de l'esdeveniment i ha puntualitzat que «sense el suport del consistori aquesta representació seria impossible donada la complexitat tècnica i escènica que suposa».

  ‘Musicant Benicarló’ es representarà diumenge 14 d'agost a l'esplanada del Port, davant de la llotja, a partir de les 22.00 hores.

  Subir