29 de octubre de 2020 29/10/20

L'OACSE posa en marxa un programa de voluntariat per als cinc centres que gestiona

L'OACSE posa en marxa un programa de voluntariat per als cinc centres que gestiona - (foto 1)

  Dos persones voluntàries han començat a col·laborar aquesta setmana en tasques de suport al Centre Geriàtric i la Residència Sant Francesc. L'objectiu és participar en l'organització d'activitats d'oci i temps lliure, tallers i acompanyament en sortides i festivitats.

  L'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats, amb la voluntat de promoure l'acció voluntària i de respondre a la demanda social de col·laborar amb el treball que es realitza en els cinc centres que en formen part, ha decidit posar en marxa un programa de voluntariat que servisca per a sistematitzar les diferents accions voluntàries com a garantia de la qualitat assistencial i al mateix temps que beneficie el màxim d'usuaris possible.

  En el marc d'aquest programa, acaben de començar la seua col·laboració dos persones voluntàries que, d'una banda, realitzaran tasques de suport en el taller de cuina que es du a terme a la Residència Sant Francesc, per a usuaris amb diversitat funcional, i d'altra banda, ajudaran en les sortides que realitze el mateix centre. Paral·lelament, també participaran en els tallers d'estimulació cognitiva que s'organitzen al Centre Geriàtric.

  En funció del nombre de voluntaris que es vagen incorporant, la col·laboració es podran anar ampliant a altres activitats (tallers de manualitats, de bingo, celebració d'aniversaris) i la resta de centres (al Centre de Dia Nou d'Octubre i Residència i Centre de Dia El Collet), on podran participar en sortides i en tallers d'expressió corporal, de musicoteràpia, de contacontes o d'estimulació sensorial i cognitiva.

  Les persones interessades a presentar-se com a voluntàries poden adreçar-se a la seu de l'OACSE i sol·licitar cita amb la treballadora social (c. de Sant Francesc, 94. Tel. 964 475 811).

  Subir