2 de marzo de 2021 2/3/21

L'Ajuntament no permetrà el botellón durant les Festes

L'Ajuntament no permetrà el botellón durant les Festes - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L'Ajuntament no permetrà el botellón durant les Festes - (foto 2)

  La Junta de Seguretat Local planifica l'estratègia de vigilància per a evitar les concentracions de botellón al llarg de les Festes Patronals. Els efectius de la Policia controlaran especialment l'entorn del col·legi Eduardo Martinez Rodenas.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, han presidit este matí la Junta de Seguretat Local que ha tingut lloc a l'Ajuntament. En la reunió, han participat els regidors de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, de Festes, Ilde Añó, i d'Agricultura, Domingo Roca. La Junta ha comptat també amb la presència de comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Local i Autonòmica.

  L'alcaldessa ha remarcat que l'objectiu de l'Ajuntament «és eradicar la pràctica del botellón a Benicarló, que s'intensifica amb els dies de Festes». Per tal d'aconseguir-ho, Miralles ha anunciat que els efectius de la Policia Local «vigilaran les concentracions de joves en els llocs de reunió habitual per a realitzar botellón» i ha subratllat que es prestarà especial atenció a l'entorn del Col·legi Eduardo Martínez Ródenas, on "es procedirà al tancament del recinte on els joves solen reunir-se". Miralles ha anunciat que esta estratègia es reforçarà «amb controls als establiments i bars on es sospite que es dispensa alcohol a menors», activitat que ha recordat «està totalment prohibida».

  L'alcaldessa ha detallat també que l'accés al recinte de Penyes estarà vigilat per la Policia Local i la Guàrdia Civil per a controlar l'entrada de menors i evitar que es produïsquen incidents. Les penyes podran tancar enguany a les 5:30 h de la matinada i a les 6:30 en vespra de festius. Pel que fa als actes taurins, Miralles ha explicat que ja s'han adoptat totes les mesures i nomenaments «per al compliment estricte del reglament taurí».

  Notable millora en les xifres de delinqüència

  La reunió de la Junta de Seguretat ha servit també per a posar sobre la taula les estadístiques de delinqüència de l'ultim semestre. El subdelegat del Govern, David Barelles, ha explicat que «la coordinació de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica ha permès una important millora de les xifres de delinqüència a Benicarló». Barelles ha subratllat que esta millora es percep especialment al camp i a les partides rurals «on només s'han produït set robatoris», i tots «d'escassa entitat». Barelles ha atribuït el fet «a la coordinació policial i la posada en marxa de la nova Patrulla Rural de la Policia Local».

  La millora en les estadístiques de delinqüència es percep també pel que fa als robatoris en l'interior de domicilis al nucli urbà, que s'han reduït en un 40%. També les infraccions penals reflecteixen la tendència a la baixa dels fets delictius a Benicarló, amb una reducció de quasi el 6% respecte de l'any passat.

  Subir