elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Jordi Sebastià es reuneix amb representants agraris en la Cooperativa Benihort de Benicarló

    L’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià ha mantingut una reunió de treball amb representants del món agrari en la cooperativa Benihort de Benicarló. La trobada ha servit per a que les diferents associacions agràries li traslladaren les seues inquietuds derivades del veto rus i la necessitat de millorar el sistema d’ajudes incloent els cítrics, el caqui i la magrana, en compensació als productors per l’esmentat veto.

    Sebastià com membre de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, s’ha ofert a tramitar les peticions de les Cooperatives Agràries i a pressionar per incloure els productes mediterranis dins del programa d’ajudes que la UE ha posat en marxa, declarant, “una sèrie de decisions polítiques han afectat a la relació comercial amb Rússia i als països mediterranis ens ha pillat de ple”. 

    “El desequilibri entre els cultius mediterranis i els continentals és clar, per tant cal alçada de mires per a articular mecanismes i mesures de mercat existents ja en la UE, però que malauradament no s’apliquen, quan estan precisament concebuts per a èpoques de crisi com aquesta” ha reflexionat l’eurodiputat de Compromís.

    Sebastià ha finalitzat comprometent-se “a ser la veu dels representants valencians del sector primari en el Parlament Europeu i a lluitar contra el greuge patit pels productes mediterranis,  el qual afecta totalment a la nostra economia, per això i, en la mesura del possible, farem des del Europarlament tota la pressió per a que la Comissió incloga els nostres cítrics, caquis i magranes entre altres, dins del programa d’ajudes de la UE”. 

    Subir