elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les festes de Benicarló seran participatives, obertes, i populars

Les festes de Benicarló seran participatives, obertes, i populars
  MÁS FOTOS
  Les festes de Benicarló seran participatives, obertes, i populars - (foto 2)

  El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, acompanyat dels representants de la Comissió de Festes Guillem Escuder i Pedro Torrent, ha presentat el primer avanç del programa de les festes patronals de 2016, que apunta al carrer com a principal escenari per a concerts, actes per a xiquets i grans, revetlles, teatre, música, i tradicions perdudes que enguany tornaran a reviure. I tot, a pesar de la retallada pressupostària del 20% respecte de les festes de l'any passat. Amb 60.000 euros menys, la Comissió de Festes ha bastit un extens programa que aposta per convertir els carrers en un àmbit de diversió, oferta festiva i activitat cultural.

  Entre les novetats destacables, està el fet que les festes començaran divendres 19 d'agost, dia en què Laura Ferrer serà proclamada reina en un acte obert que començarà a les 22.00h en un escenari ubicat a la plaça de Sant Bartomeu i que comptarà amb el periodista benicarlando Fèlix Tena com a mantenidor.

  Serà el mateix espai urbà, el de la plaça de Sant Bartomeu, el que al llarg de les festes acollirà la representació d'obres teatrals, concerts de cant tradicional, dansa, revetlles, i activitats infantils en dos sessions diàries. La primera, al voltant de les set de la tarde, i altra a partir de les onze de la nit.

  Dissabte, un dia després de l'exaltació de la reina, tindrà lloc l'acte de la Crida, precedit d'una cercavila que engegarà a les onze del matí i recorrerà els carres del centre. Més tard, obrirà portes el Festival de la Tapa i el Vi a la plaça de Sant Bartomeu. I a les onze de la nit, Xavi Castillo posarà en escena el seu espectacle d'humor adult, irreverent i carregat de sal grossa.

  Diumenge 21 tindrà lloc el festival marítim de cucanyes, una tradició que havia deixat de celebrar-se fa anys. Més tard, la multitudinària demostració de meló de moro refrescarà una tarde que donarà pas al teatre a l'escenari de la plaça. L'aposta de la Comissió de Festes s'orienta enguany cap a les companyies locals, amb representacions de Teatro de Guardia i la Companya Diabolus.

  Festes infantils, jocs tradicionals, i l'esperat sopar de pa i porta el dilluns 22, tampoc faltaran a la cita festiva, així com el Mesódromo, que tornarà a ambientar les nits festives. La pirotècnia tindrà també un paper destacat amb una mascletà nocturna el dia 24. I en la línia de recuperació de velles tradicions, s'ha programat també una demostració de gastronomia i «ranxos» mariners, que seran subhastats entre el públic assistent.

  El programa s'adoba musicalment amb orquestres d'alt nivell, com la «Jamaica», que posarà el colofó final a les nits de festa dissabte 27.

  El regidor de Festes, Ide Añó, ha subratllat que el programa «exemplifica una aposta molt clara per unes festes obertes a grans i xiquets, populars, on la participació siga el motor de la convivència i la joia». Añó ha anunciat, a més, que l'aposta musical de les Festes es traslladarà, per motius d'agenda, al mes d'octubre, en concret, al dia 29, quan el cantautor Raimon oferirà un recital a l'Auditori Pedro Mercader. Les entrades es posaran a la venda pròximament.

  Subir